30. srpna 2015 • 15:51

Keňa vyhrála na atletickém MS pořadí národů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Keňa, jejíž atleti v poslední době čelí podezření ze systematického užívání dopingu, ovládla na mistrovství světa v Pekingu hodnocení národů. S bilancí sedmi zlatých, šesti stříbrných a tří bronzový medailí odsunuli Keňané na druhé místo Jamajku, jejíž reprezentanti získali rovněž sedm titulů a k nim dvě stříbra a tři bronzy. Česká atletika figuruje s jediným zlatem Zuzany Hejnové na děleném 15. místě.


Keňští atleti se nevyhnuli pozitivním testům ani v Číně. O zatím jediné dopingové nálezy šampionátu se postaraly čtvrtkařka Joyce Zakaryová a Francisca Kokiová, která startovala v závodě na 400 metrů překážek.

Dosud bylo keňským maximem v pořadí národů třetí místo z let 2007, 2011 a 2013. V Pekingu se vedle tradičně silných vytrvalců prosadili Keňané poprvé v historii i v oštěpu, který ovládl Julius Yego, a na čtvrtce překážek, kde triumfoval Nicholas Bett.

Třetí místo letos obsadili Američané s šesti cennými kovy od každé hodnoty. Rusko, které na předchozím šampionátu doma v Moskvě kralovalo, skončilo tentokrát i kvůli dopingovým trestům mimo jiné pro celou chodeckou reprezentaci deváté (2-1-1).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud