30. srpna 2015 • 16:38

Manchester United poprvé v sezoně prohrál, nestačil na Swansea

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Manchesteru United neudrželi vedení v zápase čtvrtého kola anglické ligy na půdě Swansea a po prohře 1:2 poprvé v sezoně nebodovali. Southampton se naopak poprvé radoval z výhry, nováčka Norwich porazil 3:0, dva góly vstřelil záložník Dušan Tadič.


V prvním poločase ve Swansea gól nepadl. Nejblíže mu byl domácí útočník Gomis, jeho pokus však skončil na brankové konstrukci. Po přestávce se už skóre změnilo, když hosty poslal do vedení Mata.

Manchester se ale dlouho z vedení neradoval. V 61. minutě nejprve po Sigurdssonově centru hlavou přesně zakončil Ayew, o pět minut později dokonal obrat Gomis. Právě tito dva hráči se postarali o všechny góly Swansea v této sezoně: Gomis se prosadil čtyřikrát, Ayew zaznamenal o jeden gól méně.

Swansea se posunula na čtvrté místo právě před "Rudé ďábly" a dosud v této sezoně nepoznala hořkost porážky. Gólman Manchesteru Romero poprvé v sezoně v lize inkasoval.

Southampton byl od začátku duelu s Norwichem aktivnější, hosty ale několikrát podržel gólman Ruddy. Po půlhodině hry šli domácí do přesilovky po vyloučení Whittakera a v závěru poločasu se prosadil po Maného pasu Pellé. Italskému útočníkovi se na stadionu Southamptonu daří, 12 ze svých 14 tref v Premier League vstřelil právě na St. Mary's.

Tříbodový zisk domácím pojistil v druhém poločase dvěma trefami v rozmezí tří minut Tadič. Norwich poprvé pod koučem Alexem Neilem, který k týmu přišel v lednu, prohrál soutěžní utkání na hřišti soupeře.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud