31. srpna 2015 • 15:21

Fotbalista Kadeřábek nečekal, že to v Německu bude až tak náročné

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V české lize patřil fotbalista Pavel Kadeřábek mezi nejlepší hráče a v nadsázce si chvílemi na hřišti dělal, co chtěl. Po letním přestupu ze Sparty Praha do německého Hoffenheimu si ale reprezentační pravý bek musí zvykat na jiné tempo a připouští, že ho nečekal až tak vysoké. Je rád, že hrál v základní sestavě všechna tři dosavadní kola a pochvaluje si spolupráci s trenérem Markusem Gisdolem, s nímž občas prohodí i pár slov česky.


"Myslel jsem si, že to bude náročné, ale až takhle, to jsem fakt nečekal. Překvapilo mě to. Dostanete balon a máte na všechno o dost míň času než v české lize. Máte na sobě hned tři hráče, musíte to všechno vyřešit rychle," řekl na dnešním setkání s novináři Kadeřábek.

V české lize patřil k hlavním hvězdám, nyní ale v Hoffenheimu tolik nevyniká. "Teď jsem prostě jeden z ostatních. Zapadl jsem normálně mezi ně. Že bych vyčníval nebo zase nějak ztrácel a kazil, to ne. Zapadl jsem a zvykám si," uvedl třiadvacetiletý obránce.

"Ale s tím jsem takhle počítal. Rozhodně jsem nečekal, že dám za pět zápasů pět gólů. Čekal jsem, že to takhle nějak bude probíhat a já si budu zvykat," doplnil Kadeřábek.

V Hoffenheimu se tolik nepouští k útočení, kterým byl ve Spartě známý. "Když člověk vidí na křídlech, jak tam čekají Robben s Costou, tak si rozmýšlí, jestli poběží dopředu. Nebo až v další akci a nějakou vynechá, aby načerpal síly," podotkl Kadeřábek.

V německém celku se i jinak trénuje. "Neřekl bych, že se ve Spartě netrénuje naplno. Trénuje se asi tak, aby to stačilo na to vyhrávat v české lize. V Německu když něco vypustíte na tréninku, tak se vám to vrátí v zápase. Navíc naše tréninky chodí dva tisíce diváků, takže si nikdo ani nic nedovolí vypustit," prohlásil Kadeřábek.

Těší ho, že ve všech třech kolech dostal důvěru a nastoupil v základní sestavě. "Doufám, že to tak bude pokračovat," přál si. S koučem Gisdolem prakticky denně komunikuje. "Bavíme se spolu často, co se mu líbilo, nelíbilo. Je komunikativní a občas na mě něco prohodí i česky, protože má české předky. Je to pár slov, ale překvapilo mě to," usmál se Kadeřábek.

Nespokojený může být jen s výsledky, protože Hoffenheim má po třech kolech jediný bod. S Leverkusenem i Bayernem Mnichov prohrál 1:2 a v posledním kole remizoval 0:0 s Darmstadtem.

S Bayernem přitom Kadeřábkův tým sahal minimálně po bodu. Za stavu 1:1 ale neproměnil penaltu, nevyužil přesilovku a favorit v poslední minutě rozhodl. "Bayern hrál v deseti, my v jedenácti, ale nepůjčil nám balon. Neuer si stoupnul na stopera. Po zápase trenér Bayernu Guardiola říkal, že to byl jeden z nejtěžších zápasů za dobu, co je v Bayernu. To nás docela potěšilo, ale je to bez bodu," řekl Kadeřábek. "Zatím nejsme pod tlakem, je to menší klub, ale už prostě musíme začít sbírat body," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud