31. srpna 2015 • 15:45

Jednadvacítka se před startem kvalifikace ME sešla kompletní

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Česká fotbalová reprezentace do 21 let se dnes v Praze sešla před vstupem do kvalifikace mistrovství Evropy. Novému trenérovi Vítězslavu Lavičkovi se hlásilo všech 22 nominovaných hráčů, pouze záložník Michal Trávník se k týmu připojil až v Jablonci, kam se "Lvíčata" přesunula a kde se budou chystat na páteční první zápas kvalifikace s Maltou.


V nominaci je mezi nováčky i sedmnáctiletý talent Václav Černý. "Je to obrovská radost a čest. Celou dobu jsme pracoval, abych se co nejdřív dostal do české jednadvacítky. To už je mezi reprezentacemi pojem. Jsem rád, že to vyšlo," řekl ofenzivní záložník či útočník Ajaxu Amsterodam.

V minulém týdnu chyběl ve výběru nizozemského klubu v odvetě 4. předkola Evropské ligy v Jablonci. "Přál jsem si jet s Ajaxem do Jablonce na pohár, nakonec to vyšlo o pár dní později," uvedl Černý s úsměvem.

Reprezentační jednadvacítka po červnové účasti na domácím evropském šampionátu začíná novou éru. Lavičkův výběr vstoupí do kvalifikace v pátek proti Maltě, která už odehrála dva zápasy a vede tabulku se čtyřmi body. V Lotyšsku se mladíci představí 8. září. Dalšími soupeři českého týmu budou Belgie, Černá Hora a Moldavsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud