2. září 2015 • 10:54

Šestidenní se pojede na Slovensku i českou účastí v Trophy týmech

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po třech letech i s českým zastoupením v hlavní kategorii Trophy týmů se příští týden uskuteční jubilejní 90. ročník motocyklové Šestidenní. Tradiční endurový závod se totiž tentokrát pojede v okolí Košic a na startu by tak mělo být přes šedesát českých vyznavačů této motocyklové disciplíny.


Český Trophy tým startoval na Šestidenní naposledy v roce 2012 a v Německu skončil dvanáctý. Vylepšit tento výsledek se budou snažit Jiří Hádek, Ondřej Helmich, Michal Kadleček, Patrik Markvart, Jaromír Romančík a Radek Toman.

"Pokud pojedou všichni, budou se nám vyhýbat zranění a problémy s motorkami, tak by to nemuselo být tak špatné. Snem je umístění kolem šestého místa," řekl ČTK manažer týmu Jiří Pošík. Reálnější však je, že se Češi budou pohybovat ve druhé desítce pořadí. "Naší výhodou by mělo být, že kluci jsou vyrovnaní," uvedl Pošík, který se do seniorského týmu rozhodl zařadit i juniory Markvarta a Hádka.

I proto bude hlavním úkolem juniorského výběru sbírat zkušenosti a dojet. "Za dva tři roky by poté měli už startovat v Trophy týmu," podotkl Pošík. O takzvanou Stříbrnou vázu budou bojovat Jakub Hroneš, Lukáš Kučera, Martin Kulhánek, a Adolf Živný.

Na startu bude také sedmnáct kompletně českých klubových týmů, další Češi se představí v týmech se slovenskými zástupci. V kombinovaném týmu pojedou například i zkušení bratři Zdeněk a Martin Gottvaldové, kteří pojedou společně s Tomášem Hostinským oficiálně ve slovenských barvách.

Před rokem v argentinském San Juanu byl z českého pohledu nejlepší EnC Racing tým, který skončil čtrnáctý. Navazovat na tento výsledek však bude pouze Luboš Klimeš, Hroneš pojede za juniorskou reprezentaci a Jakub Horák bude hájit barvy týmu KBS ÚAMK Unhošť.

Právě tým vedený zkušeným manažerem Ladislavem Krupičkou by měl patřit z českého pohledu k nejlepším. "Mohlo by to být zajímavé, ale je to sport. Stát se může cokoliv. Bylo by hezké, kdybychom byli do desátého místa. Jak na tom jsme, ale uvidíme jako vždy po prvním druhém dnu," řekl Krupička s tím, že síla soupeřů se dopředu těžko odhaduje.

Složení týmů:

Trophy tým: Jiří Hádek (KTM), Ondřej Helmich (KTM), Michal Kadleček (Beta), Patrik Markvart (KTM), Jaromír Romančík (KTM), Radek Toman (KTM).

Juniorský tým: Jakub Hroneš (KTM), Lukáš Kučera (KTM), Martin Kulhánek (Husqvarna), Adolf Živný (KTM).

KBS ÚAMK tým Unhošť: Jan Balaš (Husqvarna), Jakub Horák (Husqvarna), Vít Kuklík (KTM).

EnC Racing CZ: Luboš Klimeš (Yamaha), Jakub Šefr (Yamaha), Milan Engel (KTM).

EnC Racing CZ Junior: David Holub (KTM), Filip Jirman (Yamaha), Tomáš Oulehla (Yamaha).

Motosport Božkov: Lukáš Hádek (KTM), Jakub Koucký (KTM), Tomáš Koucký (KTM).

AK Krakonoš Jilemnice: Miroslav Hanč (Husqvarna), Matěj Hanuš (KTM), Miroslav Škaloud (KTM).

Gottbros: Karel Caesar (Husqvarna), Kamil Grošek (Husqvarna), Petr Šmíd (Husqvarna).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud