2. září 2015 • 11:24

Fotbalistou srpna byl zvolen Škoda, trenérům vládl Trpišovský

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nejlepším hráčem první fotbalové ligy za úvodní měsíc sezony byl zvolen Milan Škoda. Útočník Slavie dostal v hlasování fanoušků přednost před Davidem Lafatou ze Sparty a Tomášem Bergerem z Dukly a celkově vyhrál anketu Ligové fotbalové asociace potřetí v kariéře. Mezi trenéry za srpen vyhrál Jindřich Trpišovský z Liberce, který prožívá vydařenou ligovou premiéru.


"Mám velkou radost z toho, že jsem ocenění pro Hráče měsíce srpna získal. Především proto, že mě podpořili fanoušci a díky jejich hlasům jsem zvítězil. Mohu upřímně říci, že si této ceny vážím," řekl Škoda, který během úvodních pěti kol stihl nastřílet šest branek.

V hlasování dostal Škoda celkem 2908 hlasů, zatímco jeho rival z Letné David Lafata o 590 méně. Třetí Berger obdržel 2174 hlasů.

Vyrovnáno bylo i mezi trenéry, kde Trpišovský dostal 2669 hlasů a druhý Bohumil Páník ze Zlína 2405. Bronzovou příčku obsadil zkušený Svatopluk Habanec ze Slovácka, kterému tentokrát nestačilo 2273 hlasů.

"Je to pro mě velikánské překvapení. Jsem nesmírně rád, že jsem ve své první sezoně a navíc v prvním měsíci v lize hned získal cenu pro trenéra měsíce. Vnímám ti jako velký úspěch, za který bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří pro mě hlasovali, a zároveň bych chtěl poděkovat všem v našem klubu, kteří se na našich výsledcích podíleli," řekl Trpišovský, který je zatím se Slovanem v lize neporažen a dovedl tým i do Evropské ligy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud