3. září 2015 • 16:37

Házenkářky Poruby znovu cílí na medaile na obou frontách

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S cílem obhájit bronzové medaile v interlize i v domácí nejvyšší soutěži vstupují do nové sezony házenkářky Sokola Poruba. Ostravanky chtějí být úspěšné také na třetí frontě, a to ve Vyzývacím poháru, do nějž naskočí až v lednu ve čtvrtém kole.


"Co se týká cílů, tak jsem holkám řekl, že minulá sezona byla přípravou na tu nadcházející. Já věřím, že jsme v této chvíli silnější, než jsme byli na začátku minulé sezony, a že znovu budeme bojovat o co nejvyšší příčky v obou soutěžích," řekl novinářům manažer klubu Libor Adámek.

Slabší by neměl být ani kádr, do kterého přišly Helena Ryšánková z Mostu a Andrea Očadlíková ze Zlína. Ze základního kádru Porubu opustila jen Petra Adámková. Podle Adámka klub zvažoval i možnost startu v prestižnějším Poháru EHF, ale nakonec prý rozhodl rozum.

"Při vší úctě k síle našeho týmu bychom v Poháru EHF odehráli asi jen dva zápasy. Bylo by to pro nás i ekonomicky výhodnější, ale rozhodli jsme se pro start v Challenge Cupu, kde mohou holky nabrat další zkušenosti. V tomto poháru máme doopravdy reálnou šanci bojovat minimálně o postup mezi čtyři nejlepší celky," řekl Adámek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud