3. září 2015 • 17:53

Nizozemec Van Poppel vyhrál po spurtu dvanáctou etapu Vuelty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nizozemský cyklista Danny van Poppel z týmu Trek vyhrál v závěrečném spurtu dvanáctou etapu Vuelty, která vedla z Escaldes v Andoře do katalánské Lleidy a měřila 173 kilometrů. Celkové vedení udržel Ital Fabio Aru.


Van Poppel přitom měl deset kilometrů před cílem defekt, ale dokázal se vrátit do hlavního pelotonu, který jen několik stovek metrů před cílem dojel pětici cyklistů v úniku. Stíhací jízdu zařídili jezdci stáje Giant-Alpecin, kteří rozjeli sprint pro Johna Degenkolba, Němec ale zůstal zavřený mezi ostatními závodníky a dojel pátý.

"Nebyl to rychlý defekt, utíkalo to pomalu, tak jsme to rychle vyměnili a dostal jsem se bez problémů zpátky do hlavního pelotonu, protože mí kolegové z týmu udělali skvělou práci," uvedl vítěz. "Celou etapu jsme naháněli soupeře, ale nakonec z toho byl krásný sprint," doplnil Van Poppel.

Na startu etapy už nebyl Brit Chris Froome. Vítěz Tour de France má po středečním těžkém pádu zlomenou zánártní kost. Froome usiloval o výjimečný vítězný double z Tour a Vuelty v jednom roce, místo toho pro něj zranění znamená takřka jistě konec sezony.

Páteční třináctá etapa bude měřit 178 kilometrů a bude mít na cestě z Calatayudu do Tarazony několik strmých stoupání, z nichž Alto de Beraton náleží do první kategorie.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud