4. září 2015 • 01:00

Pavelka ani nestihl být z premiéry v reprezentaci nervózní

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Záložník David Pavelka prožil ostrý debut ve fotbalové reprezentaci. Při své premiéře za seniorský národní tým vydržel na hřišti celých 90 minut a musel se spoluhráči otáčet nepříznivě se vyvíjející duel kvalifikace mistrovství Evropy s Kazachstánem. Přestože český celek až do 74. minuty prohrával 0:1, liberecký středopolař zůstával trpělivý a věřil, že jeho tým skóre obrátí. To se povedlo díky dvěma gólům útočníka Milana Škody.


"Ani jsem nebyl nervózní, věřil jsem, že ten tým, ten systém, co jsme měli nastavený, ovoce přinese. Jenom jsme museli být trpěliví. I když ten první gól přišel docela pozdě, furt jsme tomu věřili. Ten herní styl jsme neměnili a druhý gól přišel zaslouženě," řekl Pavelka novinářům po čtvrtečním utkání v Plzni.

Příliš si nepřipouštěl, v jak těžké a důležité situaci si odbývá premiéru v dospělé reprezentaci. "Člověk si nevybere. Jestli se chce někdy dostat do nároďáku, tak si nevybírá, do jakého zápasu. Já jsem rád, že jsem šanci dostal, že jsem odehrál prvních 90 minut. Strašně si toho vážím," konstatoval Pavelka.

Za nepříznivého stavu neviděl nervozitu ani u dalších spoluhráčů. "Nebylo třeba se extra povzbuzovat, bylo to o tom být trpělivý, věřit, že ten gól přijde. Nakonec se to krásně sešlo," uvedl čtyřiadvacetiletý záložník.

Věřil, že příchod střídajícího Škody týmu hodně pomůže. "Dávali jsme centrů dost, ale Lafi (Lafata) tam byl sám, nebo jsme trefovali jejich hráče. Škoďák má obrovský důraz ve vápně, což dvakrát potvrdil. Skoro tam všechny sroloval a krásně to uklidil," ocenil spoluhráče Pavelka.

Ještě za stavu 0:1 neměl daleko k vyrovnání, ale jeho tečovaná střela skončila těsně vedle. "Ještě jsem trefil Škoďáka. Věřil jsem, že je pohotový a nějak to usměrní. Už to bohužel nezapadlo za tyč. Měl jsem dvě zblokované střely, třetí byla nejnadějnější, ale nezapadlo to tam. Snad příště," věřil sparťanský odchovanec.

"Ale nějaké osobní ambice šly úplně stranou, protože šlo o hrozně důležité tři body. Nakonec se to zvládlo, takže spokojenost s vítězstvím je," uvedl Pavelka. Výhry si cení o to víc vzhledem k dalším výsledkům ve skupině. "Výsledky nám nahrávají. Je to úžasné, že už nám zbývají poslední kroky. Kdyby se to zvládlo, byla by obrovská euforie," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud