4. září 2015 • 12:39

Posílený Hradec Králové chce v hokejové extralize do semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Hradce Králové se chtějí v extralize opět zlepšovat a cílem pro ně bude postup do semifinále. Mountfield sice přišel v létě o nejproduktivnějšího hráče Tomáše Mertla, ale kádr se mu podařilo posílit. Mezi ofenzivními akvizicemi je hlavní hvězdou Jaroslav Bednář ze Slavie, do defenzivy získal klub Karla Pilaře ze Sparty.


"Vzhledem k tomu, jaké jsme udělali nákupy, by asi bylo špatné říct, že nemáme zájem se zlepšovat. Postupně jsme dosáhli na šesté a páté místo a je nasnadě, že bychom teď chtěli do semifinále," řekl na tiskové konferenci v Praze generální manažer Mounfieldu HK Aleš Kmoníček.

Vedle Mertla, který zamířil do Kontinentální ligy do Medveščaku Záhřeb, odešli také útočníci Dávid Skokan do Slovanu Bratislava, Tomáš Pospíšil do Chomutova, Kanaďan Colin Valcourt do Quad City do ECHL, obránce Peter Mikuš do Trenčína a brankář Pavel Kantor do Vítkovic.

Východočeši posilovali hlavně v útoku. Přišli také Bedřich Köhler ze Zlína, Kanaďan Adam Courchaine z Krefeldu a italský reprezentant Brian Ihnacak z Valerengy Oslo. Novými akvizicemi jsou také gólmani Adam Svoboda ze Slavie a Tomáš Král ze Sparty.

"Ti kluci jsou fajn typově jako hráči i osobnosti. Nebyli dlouho k dispozici Jarda Bednář a Adam Courchaine, což je u nových hráčů vždycky škoda. Přeci jen se hledá trošku chemie před sezonou. To nás trochu zbrzdilo, ale je čas na tom zapracovat. S kádrem jsme stoprocentně spokojení a je na nás dostat z něj to nejlepší," uvedl trenér Peter Draisaitl.

Nováčkem v realizačním týmu je vedle asistenta Tomáše Martince, který nahradil Jiřího Kučeru, také kondiční trenér Marián Voda. Ten předtím působil v mistrovském Litvínově. "Léto bylo z mého pohledu dlouhé, ale kvalitní. S příchodem Mariána Vody kluci odvedli obrovský kus práce. Jsem ale vždy rád, když už příprava skončí," těšil se Draisaitl na start sezony.

Hradec Králové v přípravě sehrál osm zápasů, tři vyhrál, ve třech podlehl po samostatných nájezdech a dva prohrál. "Výsledky se vůbec nezabývám. Všichni v kabině víme, že ty výkony z posledních zápasů nebudou na extraligu stačit. Otázka zní: 'Jsme schopni to do pátku změnit?' Odpověď zní: 'Ano'," doplnil Draisaitl.

Kapitán Jiří Šimánek věří, že posily přispějí ke zvýšení produktivity. "Hokej se hraje na góly a my jich chceme dávat hodně," prohlásil a pochvaloval si nováčky v kádru. "Všichni čtyři útočníci jsou šikovní na puku a jsou to koncoví hráči."

Pochvaloval si i příchody do defenzivy. "Adam Svoboda je gólman, který toho má hodně za sebou, a myslím, že bude s Ondřejem Kacetlem tvořit dobrou dvojici. Karel Pilař už u nás byl měsíc v lednu a všichni byli rádi, že podepsal s námi, a čekáme, že ty jeho bodové příspěvky budou pokračovat," dodal Šimánek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud