5. září 2015 • 10:16

Dal mu první ligový gól. Bláža? Vždy náhradník, smál se Koller

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Blažek daroval Letenským druhý gól, Kuchta slavil jako Haaland. 2:0
Extraligový šerif má v play off víc práce. Jak se rodí tresty? Ujčík už ví, co bude po sezoně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý reprezentační kanonýr Jan Koller tráví fotbalový důchod hodně aktivně a podle svých slov je stále v pohybu. V pátek se v Praze zúčastnil rozlučky brankáře Jaromíra Blažka, už dnes se přesune do Dortmundu, kde si před 83 tisíci diváky zahraje na benefici jiného bývalého spoluhráče Dedého. Vedle toho dvaačtyřicetiletý Koller zůstává asistentem v C-týmu Monaka a také působí jako ambasador dětského turnaje v Českých Budějovicích.



Přestože se na Letné za tým Bláža All Star proti domácí Spartě gólově neprosadil, zápas si užil. "Samozřejmě tyhle akce jsou příjemné, že se zase po letech setkáme. Tedy těch exhibic je v poslední době víc, ale je to výborné," řekl Koller novinářům. "Na Letné jsem začínal s profesionální kariérou, tak je to příjemný návrat," přidal historicky nejlepší střelec české reprezentace.

Svého vrstevníka Blažka považuje za výborného parťáka. "Mám na něj ještě zvlášť dobré vzpomínky, protože jsem mu dal svůj první ligový gól a jinak z působení v nároďáku. Byl vždycky náhradní brankář, ale bral to v pohodě. Byl oporou pro ostatní gólmany a vždy byl do party," ocenil loučícího se brankáře.

Blažek se loučil s kariérou. Na Letné tleskalo šest tisíc lidí
Video se připravuje ...

Sám zůstává ve výborné kondici a už myslí na další slavnostní fotbalovou akci. "Já se cítím dobře, udržuju se a jsem rád, že si zaběhám. Ještě v sobotu jedu do Dortmundu, kde má můj bývalý spoluhráč Dedé taky exhibiční rozlučkový zápas. Tam se moc těším, bude vyprodáno a 83 tisíc lidí, takže tohle je takové rozcvičení na tu sobotu," prohlásil Koller, který za Borussii hrál v letech 2001 až 2006.

Zatímco Vestfálský stadion je na benefici bývalé brazilské opory Dortmundu beznadějně vyprodaný, na Blažkovo loučení s kariérou přišlo jen šest tisíc diváků. "Samozřejmě by si to zasloužilo plný stadion, ale i tak musím poděkovat obecenstvu, že dorazilo a s Jardou se přišlo rozloučit," řekl někdejší útočník přezdívaný "Dino".

Program má v poslední době hodně nabitý. "Jsem pořád v pohybu, věnuju se sportu, dělám asistenta trenéra v Monaku C. Teď jsem i ambasador turnaje desetiletých kluků v Českých Budějovicích, odkud jsem přijel a budu tam až do neděle. Takže se věnuji i dětem," prozradil Koller.

Kvůli mimořádnému časovému vytížení moc nestíhá nastupovat za svůj mateřský klub Smetanovu Lhotu v I.B třídě. "Bohužel teď mi to moc nevychází, ale na podzim bych snad měl stihnout dva zápasy a na jaře taky dva," slíbil Koller.

Na dálku sleduje i boj národního mužstva o postup na mistrovství Evropy 2016 a věří, že svěřenci Pavla Vrby už nadějně rozehranou kvalifikaci dotáhnou do konce. "Jim napomohly i výsledky ostatních mužstev, hlavně Turků a Holanďanů, které tahle kvalifikace nezastihla v dobré formě. Takže toho musíme využít a byl by hřích, kdybychom nepostoupili," dodal hráč s 91 starty a 55 góly v reprezentaci.

 

Aplaus pro Blažka: Sparťanští ultras se loučili s dýmovnicemi
Video se připravuje ...

Skvělý reflex! Takhle Blažek vychytal Marka Kincla
Video se připravuje ...

Rozlučka na Letné: Nejbolestivější zákrok Jardy Blažka
Video se připravuje ...

Fanoušci Sparty si pro Blažka připravili choreo
Fanoušci Sparty si pro Blažka připravili choreo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud