4. října 2015 • 12:29

Házenkáři Frýdku-Místku jsou novým lídrem extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkáři Frýdku-Místku zůstali po pátém kole extraligy jediným neporaženým týmem a jsou novým lídrem tabulky. V domácí hale porazili dosud stoprocentní Hranice 33:28, dvanácti góly k tomu přispěl Vojtěch Petrovský.


Frýdek-Místek před šlágrem kola musel řešit problém s brankáři, neboť má na marodce hned tři. Po dvou letech se proto vrátil mezi tyče do extraligového dění Petr Pohludka a prožil vítězný návrat. "Nějaké tréninky mám za sebou, i když jich nebylo moc, ale kluci mi strašně pomohli. Něco jsem si kdysi už odchytal, dalo se to," řekl Pohludka České televizi.

Domácí vedli v poločase o dvě branky (16:14), a když Hranicím nevyšel vstup do druhé půle, náskok ještě navýšili. "Od začátku jsme neplnili taktické pokyny, nezahrály nám levé spojky, nezachytal gólman ani jeden, ani druhý. Frýdek hrál s elánem, my jsme v určitých fázích nastupovali trochu profesorsky, to se nám vymstilo," řekl hranický kouč Libor Hrabal.

Hranice klesly na čtvrté místo, před nimi jsou ještě Jičín a pražská Dukla. Jičín v sobotu přehrál doma Karvinou 31:22, Dukla si odvezla dva body z Brna za vítězství 28:26.

Na jediný bod se k Hranicím přiblížila mistrovská Plzeň, jež zaznamenala ve Zlíně nejvyšší výhru víkendu. V hale posledního týmu tabulky Západočeši zvítězili 34:20, devíti góly se na tom podílel nejlepší střelec týmu Michal Tonar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud