6. října 2015 • 13:56

Štybar letos v zimě nepojede žádné cyklokrosové závody

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu Zdeněk Štybar se tuto zimu poprvé nepředstaví ani v jednom krosovém závodu. Devětadvacetiletý český cyklista se na tom dohodl se svým silničním týmem Etixx-Quick Step, jenž chce, aby si jedna z jeho opor odpočala po náročné sezoně a připravila se na příští rok.


Štybar od přechodu na silnici v roce 2011 postupně tlumil své cyklokrosové aktivity, vždy si ale našel během zimy čas alespoň na několik představení v terénu. Loni si nicméně hned při svém prvním startu v Ardooie poranil rameno a musel vynechat i mistrovství světa v Táboře, kde měl obhajovat titul.

Na silnici letos začal Štybar závodit v únoru a zažil úspěšnou sezonu. Postupně vyhrál závod Strade Bianche, byl druhý na Paříž-Roubaix a připsal si etapové vítězství na Tour de France. Na nedávném mistrovství světa v Richmondu byl lídrem českého týmu a v neděli absolvoval poslední závod WorldTour Kolem Lombardie.

"Zdeněk investoval hodně sil do přípravy na silniční mistrovství světa a musí se také vyrovnávat časovým posunem. Proto se nám zdá lepší, když nebude v zimě závodit, aby byl připraven na novou silniční sezonu," uvedl jeden ze sportovních ředitelů týmu Etixx-QuickStep Wilfried Peeters.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud