6. října 2015 • 20:06

Litvínov vydřel v Lize mistrů postup až v prodloužení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Litvínova postoupili do osmifinále hokejové Ligy mistrů, přestože si s Vídní v základní hrací době připsali první porážku v soutěži. O úspěšnějším z dvojice za stavu 1:2 v součtu s prvním duelem rozhodlo prodloužení, v němž se v čase 64:45 prosadil útočník František Lukeš.


"Z naší strany to byl vydřený zápas. Jsme rádi, že se nám podařilo postoupit, ale výkon nebyl ideální. Neměli jsme potřebnou energii, proto jsme se s nimi tahali celé utkání," řekl trenér Radim Rulík a ocenil výkon brankáře Lukáše Horáka, který si připsal 25 úspěšných zákroků. "Zachytal skvěle a držel nás v utkání," doplnil na adresu gólmanské dvojky Vervy.

Úřadující český mistr, který neodstartoval nejlépe nový extraligový ročník, šel do zápasu s jednobrankovým vedením v zádech, když v rakouské metropoli vyhrál 4:3. A ještě více ho mohl v první třetině přiblížit postupu v oslabení Hořava, jenže únik ke gólu nedotáhl. Dzieduszycki na druhé straně rozezvučel tyč za zády brankáře Horáka.

Druhou třetinu rozkouskovala častá vyloučení, i po ní byl ale bezbrankový stav. A poté, co hosté zkraje třetí části přečkali bez úhony další oslabení, sami v přesilovce udeřili zásluhou Rottera, jenž byl na konci povedené kombinace. Odpověď ale přišla už za 72 vteřin - rovněž v početní výhodě vyrovnal tečující Jánský.

Po náznaku roztržky se situace pro Severočechy opět zamotala, když jim v 51. minutě ujel při oslabení Whitmore a vrátil hostům vedení. Gólman Kickert se pak několikrát vyznamenal, ale součet skóre z obou zápasů 5:5 se nezměnil a přinesl prodloužení. To ukončil povedenou ranou Lukeš.

"Udělali chybu na modré čáře, Viktor (Hübl) mi to dobře hodil, tak jsem to tam plácnul a jsem rád, že to tam spadlo," radoval se Lukeš, který v nastavení do rozhodujícího střídání nehrál, neboť si v kabině nechal brousit brusle.

Kapitán Michal Trávníček po zápase ocenil výkon vídeňských Capitals. "Nebyl to vůbec špatný mančaft. Napadali ve třech v obou zápasech a nám to docela dělalo problémy. Dnes byl navíc ke konci třetin špatný led. Často jsme ztráceli puky a oni nám to vraceli do třetiny," uvedl Trávníček na adresu účastníka mezinárodní ligy EBEL.

Soupeřem Litvínova v dalším kole bude švédská Frölunda, která dohnala ztrátu po týden staré porážce v Ingolstadtu 2:4. Vyhrála v základní hrací době 3:1 a v 67. minutě prodloužení zajistil týmu z Göteborgu postup Ryan Lasch.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud