7. října 2015 • 13:21

Pacquiao chce příští rok skončit s boxem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Slavný filipínský boxer Manny Pacquiao plánuje, že v příštím roce ukončí kariéru. V plánu má prý pouze jedno utkání, ale o odvetu proti Floydu Mayweatherovi Jr., kterému letos v květnu podlehl v duelu přezdívaném "zápas století", velmi pravděpodobně nepůjde.


"Myslím, že je čas (skončit). Vždyť boxuji přes dvacet let," řekl v rozhovoru pro televizní stanici ABS-CBN šestatřicetiletý Pacquiao, který se po zápasu s Mayweatherem podrobil operaci ramena. K poslednímu utkání kariéry by měl nastoupit v únoru.

"Nemůžu říct, jestli půjde o odvetu, nebo ne. Uvidíme, uvidíme," uvedl Pacquiao. Podle svého manažera Boba Aruma nejspíš nastoupí proti Britovi Amiru Khanovi, nebo Američanu Terenci Crawfordovi. V profesionálním ringu má Pacquiao bilanci 57 výher, šesti proher a dvou remíz.

Po odchodu z ringu, kde vybojoval tituly v osmi různých váhových kategoriích, se chce Pacquiao zaměřit na svou politickou kariéru. V současnosti působí v dolní komoře filipínského parlamentu a nedávno oznámil, že příští rok se bude ucházet o místo v senátu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud