7. října 2015 • 17:22

Necid je v Turecku hvězdou. Inspirace? Lewandowski, říká střelec

Autor: ČTK, ČTK, iSport.cz, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Necid dorazil na sraz fotbalové reprezentace jako aktuálně nejlepší střelec turecké ligy. Do čela tabulky ho katapultoval sobotní hattrick do sítě Rizesporu. Útočník Bursasporu připouští, že po letním zranění se cítí dobře, což potvrzuje šest vstřelených gólů během čtyř zápasů. Možná je prý v ještě větší pohodě než v minulé sezoně, kdy se mu dařilo ve Zwolle.



"Cítím se opravdu dobře, lépe než před zraněním. Sice se táhlo, ale makali jsme na tom s doktory. Jsem rád, že jsem konečně zdravý a že jsem ve formě," řekl dnes Necid novinářům.

Skóroval ve všech čtyřech dosavadních ligových startech a naposledy sestřelil Rizespor, kterému dal první hattrick v kariéře. "V žácích jsem dával hattricků hodně, ale mezi dospělými je první. Čekal jsem na to dlouho, protože jsem měl zápasy se dvěma góly, ale hattrick mi dlouho nebyl přán. Nejblíže jsem k němu měl, když jsem s CSKA hrál proti Spartaku. Šel jsem v poslední minutě sám na bránu, ale nedal jsem. Přišlo to až teď," uvedl šestadvacetiletý útočník.

Díky šesti brankám se dělí o čelo tabulky střelců s Mariem Gomezem z Besiktase a bývalým hráčem Sparty Leonardem Kweukem. Až za ním jsou hvězdy jako Lukas Podolski, Samuel Eto'o, Robin van Persie , Theofanis Gekas či Nani. "Je hezké se podívat na tabulku, zahřeje to. Pro mě je ale důležité, že jsem hlavně svými góly pomohl k výhrám. Protože začátek sezony pro nás nebyl dobrý, moc bodů jsme nezískali. Teď jsme se přiblížili týmům z popředí tabulky, tak se na to kouká lépe," řekl Necid.

Věří, že si formu přenese i do reprezentace. Ale i kdyby nedostal od trenéra Pavla Vrby důvěru, bude přát svým konkurentům Davidu Lafatovi a Milanu Škodovi , aby se jim dařilo a pomohli k výhrám.

Český útočník Tomáš Necid opět potvrdil v Bursasporu excelentní formu
Český útočník Tomáš Necid opět potvrdil v Bursasporu excelentní formu

Škoda? Má neuvěřitelný čich na góly

"Jsme kamarádi, s Milanem jsem i na pokoji. Lafi je nejlepší střelec ligy, má neuvěřitelný čich na góly. Také bych takový chtěl. I Milan dává spoustu gólů a táhne Slavii. Všichni tři můžeme hrát, máme formu, dáváme góly, což je důležité pro sebevědomí. Teď je to na trenérovi, koho z nás postaví," prohlásil Necid. "Věřím ale, že ať už to bude kdokoli, tak že se prosadí a dá góly, abychom vyhráli," dodal.

Spolu se Škodou na pokoji sbírá inspiraci i u polské hvězdy Roberta Lewandowského, který dal nedávno za Bayern pět gólů během devíti minut. "To bylo fantastické. Lewandowski je super hráč. Teď ho sleduji ještě více než předtím. Každý zápas dává minimálně dva góly. Zrovna včera jsme s Milanem koukali na zápas Bayernu s Dortmundem, kde zase dal dva góly a pomohl k výhře 5:1. Bavíme se spolu hlavně o fotbale a o útočnících. Koukáme, jak dávají góly," řekl Necid.

Ačkoli se v sobotu reprezentace utká s Tureckem, kde hraje, Necid nebere zápas nijak zvláštně oproti jiným duelům. "Bude to v Turecku hodně sledovaný zápas, protože jim jde o hodně. Já to ale nebudu nijak výrazněji prožívat. Pro mě je to zápas jako jakýkoli jiný. Když nastoupím, tak jim budu chtít dát gól," uvedl Necid.

A to i přesto, že ho spoluhráči prosili, aby český tým Turecko šetřil. "Mají tým dobře poskládaný, přijedou vyhrát, ale to chceme i my. Takže věřím, že to bude dobrý zápas," dodal odchovanec Slavie.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud