7. října 2015 • 19:05

Sedmnáctiletá Kordovská byla šťastná za povedenou premiéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Házenkářka Kamila Kordovská prožila povedenou premiéru za dospělou reprezentaci. Teprve sedmnáctiletá spojka patřila v zahajovacím utkání kvalifikace mistrovství Evropy s Itálií se čtyřmi brankami k nejlepším střelkyním českého týmu a přispěla k vysoké výhře 33:15.


"Je to výborná premiéra, tohle se asi nepoštěstí každému. Jsem za to hrozně ráda, vážím si toho, že jsem dostala příležitost," řekla Kordovská novinářům po vítězném zápase v pražské hale na Podvinném mlýně.

"Bylo super, že to bylo před domácím publikem. To vždy trochu zvedne sebevědomí. Navíc bydlím tady kousek od haly, takže se přišlo podívat i hodně známých," dodala.

Před zápasem cítila lehkou nervozitu. "Jsem mladá, tak jsem byla trošku nervózní. Před zápasem, v šatně chvilinku a chvilinku i na palubovce, ale pak se člověk rozehraje a spadne to. Po pěti minutách to bylo v pohodě," řekla Kordovská.

V zápase dala čtyři góly a patřila mezi čtyři nejlepší střelkyně českého týmu. "První střela mi naopak nesedla, tak jsem si říkala, ty jo, musíme máknout. Byla jsem ráda, že hned druhá střela tam spadla a druhý poločas už jsem byla míň nervózní. Taky mi hodně pomohly holky, podpořily mě a hned se hrálo líp," pochvalovala si hráčka pražské Slavie.

Po povedené premiéře ji nemine zápisné. "Už mi holky hlásily, že budu muset něco tasit z peněženky. Uvidíme, kolik to bude, nebo co to bude," smála se.

Je ráda, že hned v sedmnácti dostala od trenéra Jana Bašného šanci. "Je to obrovská motivace na sobě pracovat do budoucna. Je dobré, že takhle dostáváme příležitost a musíme se jí chopit a využít toho. Jsem za to hrozně ráda a myslím, že nejsem sama. Je to důležité zapojovat mladé hráčky," konstatovala Kordovská.

Výhru brala jen jako splněnou povinnost proti outsiderovi skupiny. "Jsem ráda, že se nám to povedlo. Musíme se ale hned začít soustředit na další utkání, to je důležité. Vyhrát s Itálií byla naše povinnost," dodala Kordovská.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud