9. října 2015 • 22:29

Přibyl: Bod jsme ztratili, za stavu 4:1 nám chybělo více klidu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Další herní výpadek během prakticky vyhraného zápasu postihl v duelu 9. extraligového kola hokejisty Sparty proti Plzni. Při ztrátě tříbrankového vedení zachránil alespoň v prodloužení vítěznou radost Daniel Přibyl, který se mezi střelce zapsal dnes podruhé a celkově v sezoně už šestkrát.


"Určitě jsme spíše bod ztratili, než získali jeden navrch," řekl Přibyl po utkání novinářům. "Párkrát se nám to teď opakovalo, že ztrácíme vyhrané zápasy, ale já z toho nechci moc dělat vědu. Určitě bychom to tam mohli ale sehrát více v klidu, když vedeme 4:1," přiznal dvaadvacetiletý forvard.

Sparťané navíc tři poslední zápasy po sobě, které sehráli shodně v arénách soupeřů, prohráli. Doma ale najeli opět na vítěznou vlnu, v novém působišti v O2 areně získali zatím 10 bodů ze 12 možných a připsali čtvrtou výhru ze čtyř duelů. "Na tlak jsme zvyklí, výhry se od nás očekávají neustále," přitakal Přibyl.

Na zápas zavítalo přes sedm a půl tisíce fanoušků, zatím nejvíce v dosavadním průběhu sezony. "Bylo to super a hodně mě těší, že přišlo tolik diváků," pochvaloval si Přibyl.

Ti nakonec viděli drama místo zprvu jednostranného duelu dvou tradičních soků. Kdo ví, zda na něj došlo i v případě, že by se Spartě podařilo proměnit za stavu 2:0 dlouhou přesilovku pět na tři na rozmezí první a druhé třetiny. "Těžko říci, jak by to potom vypadalo, kdybychom tam dali gól, ale rozhodně by bylo lepší, kdybychom to zvládli proměnit," prohlásil Přibyl.

Pražané měli přesto všechny trumfy v rukách, po 40 odehraných minutách vedli 4:1. Ani to jim nestačilo na plný tříbodový zisk. Asistent trenéra Zdeněk Moták za tím viděl polevení v mnoha herních aspektech.

"Nejsem si úplně jistý, že bychom polevili, spíš mi přijde, jako kdybychom se báli hrát, abychom tam neudělali zbytečně nějaké chyby. A jak na to myslíte, abyste tu chybu neudělal, tak spíš tam z toho nějaké pramení," domnívá se Přibyl.

Západočechy k tomu všemu zdobí závěry zápasů. Vysokým poměrem 3:0 nejenže dovedli duel do prodloužení, ale zaznamenali už šestou vyhranou třetí třetinu za devět odehraných zápasů. "Něco jsem zahlédl v novinách, ale určitě to nebylo tak, že bychom se z toho třepali. Ono se vždy hraje lépe, když nemáte co ztratit, než když potřebujete udržet výsledek," namítl Přibyl.

Sám rozhodl hned po půl minutě prodloužení při přesilovce čtyři na tři, když dostal puk do sítě takřka zpoza branky. "Podařilo se mi to tam nějak procpat, nejspíš jsem mu to tam trefil mezi nohama, byl v tom i kousek štěstí. Těžko říct, zda to byl můj nejlepší zápas v sezoně, ale samozřejmě by bylo lepší, kdybychom brali všechny tři body," uzavřel Přibyl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud