10. října 2015 • 10:45

Nadal se pomstil Fogninimu za US Open a je v Pekingu ve finále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Španělský tenista Rafael Nadal oplatil Italovi Fabiu Fogninimu porážku z třetího kola US Open a postoupil do finále turnaje v Pekingu. Bývalá světová jednička porazila 28. hráče žebříčku 7:5 a 6:3 a má šanci získat první titul na tvrdém povrchu po téměř dvou letech. Na něm Nadal triumfoval naposledy loni v lednu v Dauhá, od té doby vyhrával turnaje jen na antuce či trávě.



Proti Fogninimu se čtrnáctinásobnému grandslamovému šampionovi letos nedařilo, prohrál s ním tři z pěti zápasů. "Je to výborný hráč, má velký talent. Byl to náročný zápas, ale zvládl jsem ho dobře. Hrál jsem mnohem blíž k základní čáře než v minulých dnech, což je pro mou hru hodně důležité. Byl jsem tím pádem o hodně agresivnější, a proto jsem byl schopen ho po několika prohrách porazit," uvedl Nadal.

Itala připravil o šanci na první letošní titul. Ve finále se utká s vítězem duelu mezi světovou jedničkou Srbem Novakem Djokovičem a svým krajanem Davidem Ferrerem.

Díky postupu do finále Nadal vylepšil své vyhlídky na účast na Turnaji mistrů. V pořadí sezony vystřídá na šesté příčce Japonce Keie Nišikoriho, jenž neobhájil finálovou účast v Tokiu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Muži (dotace 3,944.715 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Nadal (3-Šp.) - Fognini (It.) 7:5, 6:3.

Ženy (dotace 4,749.040 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Bacsinszká (12-Švýc.) - Ivanovičová (6-Srb.) 5:7, 6:4, 6:1.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud