10. října 2015 • 14:20

Tohle přežil Sainz! Při děsivé nehodě v F1 narazil do zdi

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetí trénink na Velkou cenu Ruska formule 1 předčasně ukončila vážná nehoda Španěla Carlose Sainze. Jezdec stáje Toro Rosso při nájezdu do třinácté zatáčky okruhu v Soči ztratil kontrolu nad monopostem, narazil do zdi a poté vletěl přímo do ochranné bariéry. Je neuvěřitelné, že z nehody vyvázl bez zranění a není vyloučen jeho start v nedělním závodě.



Jednadvacetiletého syna bývalého mistra světa v rallye při vyprošťování zakrývali záchranáři plachtou - i to naznačovalo, že šlo o velmi vážnou situaci. Pak opustil trať na nosítkách.

Při odvozu sanitkou byl ale při vědomí a ukazoval palcem nahoru. "Lékaři ho vyšetřují. Uvidíme, zda bude moci pokračovat v závodním víkendu," řekl šéf týmu Franz Tost BBC.

Později přišly další povzbuzující zprávy. "Všechno v pořádku, žádný strach. Už přemýšlím, jak přesvědčím doktory, abych mohl být zítra na startu," uvedl Sainz na twitteru.

Carlose Sainze transportovali vrtulníkem do nemocnice
Carlose Sainze transportovali vrtulníkem do nemocnice

Krátce po havárii mohl uklidnit i svého slavného otce. "Zrovna jsme spolu mluvili. Díky bohu, je Carlos v pořádku. Ještě ho čekají další vyšetření, ale už jsem mnohem klidnější," citovala BBC rallyeového šampiona z let 1990 a 1992.

Jeho syn ve své první sezoně v F1 zatím nasbíral 12 bodů a je průběžně patnáctý. Jeho nejlepším výsledkem je osmé místo z březnové Velké ceny Malajsie.

Kvalifikaci pak vyhrál německý pilot Mercedesu Nico Rosberg a získal druhou pole position za sebou. Stejně jako před dvěma týdny v Japonsku se s ním do první řady postaví týmový kolega Brit Lewis Hamilton , jenž ho v Suzuce hned po startu předjel a zvítězil.

Vicemistr světa a druhý muž průběžného pořadí MS Rosberg dnes porazil jedničku loňské i letošní sezony Hamiltona o 320 tisícin sekundy. Připsal si třetí kvalifikační vítězství v ročníku a osmnácté v kariéře.

Třetí čas zajel s odstupem 799 tisícin Fin Valtteri Bottas z Williamsu. V druhé řadě s ním bude na startu Němec Sebastian Vettel ve ferrari.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud