13. října 2015 • 19:34

Fotbalisté nastoupí v Nizozemsku s šesti změnami oproti Turecku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čeští fotbalisté nastoupí v dnešním závěrečném utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v Nizozemsku hned s šesti změnami oproti sobotnímu duelu s Tureckem, který prohráli 0:2. Na hrotu útoku začne místo zraněného Davida Lafata Tomáš Necid, který se dělí o vedení ve střelecké tabulce turecké ligy.


Stejně jako Necid nastoupí teprve podruhé v probíhající kvalifikaci v základní sestavě také obránce Theodor Gebre Selassie, jenž bude hrát netradičně na levém kraji defenzivy.

Poprvé od březnového přípravného utkání na Slovensku dostal v reprezentaci šanci zkušený stoper Michal Kadlec, v záloze pak místo "vykartovaného" Bořka Dočkala a jeho spoluhráče ze Sparty Ladislava Krejčího nastoupí Jiří Skalák a Jaroslav Plašil. Mezi tyče se vrací jednička Petr Čech, kterého proti Turecku nahradil Tomáš Vaclík.

Zápas v Amsterodamu začne ve 20:45 v přímém přenosu ČT Sport. Češi už mají od září jistý postup na šampionát, naopak Nizozemsko ještě hraje o naději na třetí místo ve skupině a baráž.

Základní sestava ČR: Čech - Kadeřábek, Suchý, M. Kadlec, Gebre Selassie - Darida, Pavelka - Skalák, Plašil, Šural - Necid.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud