13. října 2015 • 21:39

Stoperovi Slovácka Břečkovi premiéra za jednadvacítku nevyšla

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
V kvalifikačním utkání jednadvacítky proti Černé Hoře si připsal reprezentační premiéru stoper Slovácka Tomáš Břečka. Zařazení do základní sestavy jej překvapilo, ale po nečekané remíze 3:3 mu debut zhořkl.


"V průběhu soustředění jsem nevěřil, že bych mohl do utkání nastoupit v základní sestavě. Půl roku jsem na jaře promarodil a dva měsíce po doléčení zranění jsem jen trénoval. Do ligy jsem naskočil až od čtvrtého kola," řekl Břečka.

V rozhodnutí trenéra Vítězslava Lavičky prý nehrála roli snaha představit divákům domácího fotbalistu. "Měli jsme v úmyslu zapracovat na levého stopera hráče, který hraje dominantně levou nohou. V posledních ligových zápasech jsme si Břečku vyhodnotili. Usoudili jsme, že to může být dobré rozhodnutí. Neměl to dnes jednoduché. Těžko může být spokojenost po třech inkasovaných gólech," konstatoval Lavička.

O tom, že nastoupí do základní sestavy, se Břečka dozvěděl den před zápasem. "Byl jsem nervózní. Ale to jsem před každým zápasem," řekl jednadvacetiletý hráč. Snažil se v obraně plnit taktické pokyny, jedním z jeho úkolů bylo zrychlovat přes předstopery hru.

"V prvním poločase se nám ten záměr dařil. Mohli jsme dát víc než dva góly. Šance na to jsme měli," uvedl Břečka. Po změně stran ale domácí tým o dvoubrankové vedení přišel.

"Připravovali jsme se na to, že na nás soupeř vletí. Dostali jsme bohužel rychle první náhodný gól, kdy jsme nepokryli hráče u první tyčky. Ta branka soupeře nakopla. Rozhodně nás náskok neukolébal. Nic jsme nepodcenili. Aspoň já určitě ne," řekl Břečka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud