13. října 2015 • 23:10

Hlasy po utkání fotbalové kvalifikace Nizozemsko - ČR

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hlasy po utkání skupiny A kvalifikace mistrovství Evropy ve fotbale 2016 Nizozemsko - ČR (2:3):


Pavel Vrba (trenér ČR): "Hlavně v první půli jsme hráli velmi dobře, pak jsme bohužel šli do deseti a museli jsme trochu změnit taktiku, stejně jako Holanďani, kteří to zjednodušili. Závěrečný tlak byl velký, ale smekám před všemi hráči, protože hráli velice dobře. Jsem rád, že jsme potvrdili to, co jsme začali loni na podzim, a nikdo nemůže říct, že jsme postoupili se štěstím nebo náhodou."

Josef Šural (záložník ČR): "Soupeř měl na papíře velký jména, ale ukázali jsme, že jména výkon nedělají. Podali jsme velmi dobrý bojovný výkon. Většinu zápasu jsme hráli v deseti, bylo to hodně těžké, ale dali jsme do toho všechno. V závěru to bylo hodně těžké hlavně pro stopery, protože nastoupil Dost, který má dva metry, a s ním nejde hlava snad ani vyhrát. Před zápasem mě nenapadlo, že bych mohl dát gól, ale Necka (Necid) na sebe natáhl do rohu dva hráče a prohodil mi to. Sice jsem mohl střílet hned, ale zkusil jsem to takhle a vyšlo to."

Pavel Kadeřábek (obránce ČR): "Musím se pochválit, dal jsem si dobrý první dotek a pak jsem viděl, že brankář počítá, že budu centrovat, tak jsem to zkusil na přední tyč. Na tréninku jsem to viděl u Ládi Krejčího, že to tam zkouší a brankářům se to nelíbí. Po přestávce jsme hráli v deseti a soupeř hrál nakopávané balony, takže to bylo složité, ale jsem rád, že jsem udrželi alespoň jednobrankové vítězství. Před kvalifikací nikdo nečekal, že takovouhle skupinu vyhrajeme, ale ukázali jsme sílu, že můžeme hrát s kýmkoliv. Teď se musíme připravit na Euro, abychom tam nevyhořeli."

Petr Čech (kapitán ČR): "Domácí hráli o všechno a bylo vidět, že se to snaží od začátku přiklonit na svou stranu. My jsme ale v jedenácti hráli výborně, navíc se nám povedlo vstřelit dva důležité góly, které nám daly pohodu. Jen škoda té červené karty, která pomohla domácím. Ta přesilovka byla hodně dlouhá, bylo vidět, že nám ubývají síly. Oni pak už nespekulovali, potřebovali to zjednodušit a vsadili na vysoké hráče. Dostali nás pod tlak, ale zvládli jsme to a ubránili jsme to."

Danny Blind (trenér Nizozemska): "I když jsme velmi zklamaní z toho, co se stalo, nebudu rezignovat. Dostal jsem místo u týmu a budu ho připravovat na kvalifikaci mistrovství světa. Musíme se dívat do budoucnosti. I když jsme nepostoupili, Nizozemsko bude stále žádaný soupeř. Musíme analyzovat, kde se stala chyba. Spousta hráčů je zraněných, máme spoustu mladých a chybí nám dobří hráči. I já budu přemýšlet, co bych mohl udělat jinak. Klíčová byla prohra v Turecku, pak už jsme to neměli ve svých rukách a byl na nás obrovský tlak. Proti Česku jsme mohli vyhrát, ale museli bychom být trpělivější. Opět hrály okolnosti proti nám. Dali jsme si vlastní gól a měli jsme právo na to kopat penaltu. Nestíhali jsme pokrývat české krajní hráče, obránce nám dal gól."

Zdroj: ČT Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud