14. října 2015 • 02:49

Kadeřábek se bál kolotoče, gólem však nasměroval tým za výhrou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Po pěti minutách hry měl fotbalový reprezentant Pavel Kadeřábek pocit, že se spoluhráči přijel do Amsterodamu povozit se na kolotoči. Svým gólem však úvodní nápor Nizozemců otupil a nasměroval český tým v závěrečném utkání kvalifikace mistrovství Evropy za výhrou 3:2. I když si úterní trefy cení, za důležitější považuje tu z loňského domácího utkání s Islandem.


"Proti Islandu byl můj gól určitě důležitější, protože teď už jsme o nic nehráli. Ale gól na takovém stadionu, proti takovému soupeři a před takovouhle kulisou se vždycky počítá," řekl Kadeřábek novinářům.

"Když to Nizozemci na začátku rozjeli, tak jsem si pomyslel: A jéje, to bude kolotoč. Naštěstí jsem pak ale dal ten gól, chvíli na to padl druhý a to nás uklidnilo. Sice pak přišla červená karta a bylo jasné, že moc míč na kopačkách mít nebudeme, ale dobře jsme to ubránili," dodal Kadeřábek.

Při své trefě postupoval po hezké kombinační akci zprava sám na gólmana Jeroena Zoeta. "Říkali jsme si, že ten gólman chytá poprvé, tak že ho musíme zkoušet. Viděl jsem, že on spíše počítá s tím, že budu přihrávat, tak jsem to zkusil vystřelit na první tyč," podotkl bek z Hoffenheimu.

Původně se přitom čekalo, že Kadeřábek hrát spíš nebude, jelikož šanci měl dostat Theodor Gebre Selassie. Toho ale nakonec trenér Pavel Vrba postavil na levého beka a sparťanský odchovanec musel čelit největší nizozemské hvězdě Memphisu Depayovi.

"Já ani nevěděl, že budu hrát. Dozvěděl jsem se to až před zápasem. Tak jsem se na něj moc nepřipravoval. Ale koukám na Premier League a vím, jak je Depay skvělý hráč a jakou má kličku. Je těžké ho bránit, hlídal jsem si, aby mě neobešel jeden na jednoho. Myslím, že jsem to zvládnul," řekl Kadeřábek.

Výhra ho těšila i z toho pohledu, že se povedlo kvalifikaci zakončit v pozitivní atmosféře. "Zvedli jsme si náladu po té prohře s Tureckem. Teď nás v listopadu čekají ještě dva přípravné zápasy, které také budeme chtít zvládnout, abychom náladu před šampionátem měli co nejlepší," dodal Kadeřábek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud