25. listopadu 2015 • 12:39

Krejčí v postup nevěří, chce však důstojné loučení s EL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér fotbalistů Plzně Karel Krejčí už sice příliš nevěří v postup ze skupiny Evropské ligy, ale do Běloruska na utkání s Dinamem Minsk neodjel jen na výlet. Hráče upozorňuje, že hrají i za jméno Viktorie a že je třeba se rozloučit se soutěží důstojně. Je však možné, že kvůli nabitému programu udělá nějaké změny v sestavě.


"Na výlet tam určitě nejedeme. Tyto zápasy jsou pro nás svátek, makáme kvůli nim celý rok, takže i když je šance na postup minimální, tak tam jedeme s tím, že se chceme důstojně rozloučit s Evropskou ligou a uhrát co nejvíce bodů," řekl Krejčí novinářům při odletu. "Hráčům připomínám, že obléct dres Plzně je závazek. Vybudovalo se velice slušné jméno v zahraničí, které je třeba potvrzovat," dodal.

Plzeň k udržení naděje na postup potřebuje Minsk porazit, zároveň ale musí Rapid Vídeň zvítězit ve Villarrealu. "My se soustředíme hlavně zápas od zápasu. Je nám jasné, že jsme ve špatné pozici tím, že jsme nezvládli dvojzápas s Rapidem. Měli jsme zrovna období, kdy se hráči vraceli po zranění a forma nebyla ideální. Měli jsme tam své problémy. Teď jsme zase o kus dál a věřím tomu, že hráči, co dostanou příležitost, to s Minskem zvládnou," uvedl Krejčí.

V posledních zápasech "omladil" zejména obranu, kde začal dostávat přednost Aleš Matějů se stopery Janem Baránkem a Lukášem Hejdou. Sám prý ještě neví, jakou sestavu pošle do hry v Borisově, uvažuje však o změnách.

"Něco se mi v hlavě honí a je možné, že tam změny budou, protože nás čeká hodně nabitý program. Během dvou týdnů hrajeme v Jablonci, v poháru s Brnem, doma je Dukla a končíme s Villarrealem. Je možné, že nějakou změnu udělám," připustil.

Ačkoli Minsk zatím ve skupině nezískal ani bod a vstřelil jediný gól, Krejčí varoval před jeho podceněním. "Už v domácím prostředí jsme se přesvědčili, že to není nic snadného, i když jsme to zvládli vítězně. Jak s Rapidem tak s Villarrealem byl Minsk doma nepříjemný, s Rapidem šel za stavu 0:0 Bečiraj sám na bránu a v závěru trefili tyčku. Villarreal to otáčel až v poslední čtvrthodině, takže doma jsou určitě nebezpeční," zhodnotil soupeře.

Jelikož stadion v Minsku nesplňuje požadavky UEFA, hrát se bude v 80 kilometrů vzdáleném Borisově. "Problém v tom nevidím. Je to ale paradox, že jsme před lety hráli Ligu mistrů s Borisovem v Minsku a teď je to obráceně. S tím ale člověk nic neudělá," prohlásil Krejčí.

Nebojí se ani toho, že ještě v úterý se na stejném stadionu hrálo utkání Ligy mistrů mezi Borisovem a Leverkusenem a trávník nebude mít dostatek času na regeneraci. "Je tam nový stadion, takže si myslím, že tam problém s trávníkem nebude. Připraví to dobře," věří Krejčí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud