26. listopadu 2015 • 21:47

Evropská liga se nám opravdu povedla, ironicky smutnil Bolek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Petr Bolek se po roce a půl dostal do branky fotbalistů Plzně v utkání evropských pohárů a výkonem rozhodně nezklamal. Ani on ale tým nezachránil od překvapivé prohry 0:1 na hřišti outsidera skupiny E Dinama Minsk. Podle zkušeného gólmana to podtrhlo nevydařené vystoupení Plzně ve skupině, ve které má po pěti zápasech na kontě jedinou výhru.


"Evropská liga se nám opravdu povedla," připustil ironicky Bolek v rozhovoru s novináři. "S Rapidem Vídeň jsme si zavřeli cestu do play off, dneska jsme měli na výhru, ale zase to nevyšlo. Menší katastrofa z naší strany," dodal.

Plzeň měla v duelu s Minskem výraznou převahu, soupeře přehrávala, ale nedostávala se do koncovky. "Těžko to globálně zhodnotit. Měli jsme územní převahu, přesto jsme měli jen jednu velkou šanci, kterou Kovi (Jan Kovařík) nedal. Chyběla nám přímočarost," hledal Bolek důvod porážky.

"Nechci být negativní, ale když si vezmu naše šance dopředu, tak gólman soupeře měl stejně práce jako já. A to jsme měli většinu hry míč my. Jenže pak dostaneme úplně neuvěřitelně gól při soupeřově oslabení v nastaveném čase. To jsme žolíci," kroutil hlavou Bolek.

Obvyklý náhradník Matúše Kozáčika podržel tým už v první půli, kdy rychlým vyběhnutím zhatil soupeřovu šanci. Následně chytil v nastavení i Adamovičův pokutový kop, ale z dorážky už kapituloval.

"Svůj výkon bych hodnotit nechtěl. Tenhle zápas jsme měli prostě vyhrát a bohužel se to nepovedlo. To, že jsme dostali v nastavení gól, je pech, který jsme si zasloužili, když jsme nedali branku a neměli ani tolik šancí. Herně jsme sice byli lepší, měli jsme větší držení míče, na to se ale nehraje," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud