26. listopadu 2015 • 22:47

Gól v derby je víc, řekl po postupové brance v EL sparťan Brabec

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Obránce Jakub Brabec nepatří mezi střelce, přesto rozhodl o výhře Sparty 1:0 nad Asterasem Tripolis, která posunula letenský celek do play off Evropské ligy. Pro třiadvacetiletého fotbalistu však nešlo o nejdůležitější branku dosavadní kariéry.


"Byl to sice postupový gól, ale pořád mám v hlavě branku na 2:1 v derby v 90. minutě, to je pořád nejvíc," připomněl Brabec dubnový duel se Slavií. "Ale góly si vždycky užívám, protože nejsem jako Lafi (David Lafata), který dává góly v každém zápase," přidal stoper, který branku oslavil tradičním "běžcem".

"Už ani nevím, kdy to vzniklo. Pamatuji si akorát, že jsem jednou nevěděl, co dělat, a stala se z toho taková ojedinělost. Vnímají to fanoušci i v kluci v kabině, kteří se mi kvůli tomu smějí. Ale mě to baví a byl bych rád, kdyby běžců bylo co nejvíc," přidal.

Brabec se prosadil hlavou ve 33. minutě, předtím ale soupeř trefil tyč a z dorážky pak Brabcovu ruku, po které se hráči Tripolisu dožadovali penalty. "Myslím, že mě to netrefilo, ale penalta to určitě nebyla, to se říct nebojím," prohlásil s úsměvem.

Pak už byla na hřišti jen Sparta, která Tripolis k ničemu nepustila. "Ale chyběla druhá branka, na začátku jsme měli štěstí. Přitom šancí jsme měli v prvním i druhém poločase dost, abychom přidali pojistku. Na konci jsme sice hráli v oslabení, ale ani tehdy jsme soupeře k ničemu nepustili," uvedl Brabec.

Spartě k postupu pomohla i výhra Schalke nad APOEL Nikósie ve druhém utkání ve skupině. "Průběh jsme nesledovali, poprvé jsem se o tom, že jdeme dál, dozvěděl až v 90. minutě, kdy to na stadionu řekl hlasatel," prozradil Brabec, který nečekal, že letenský celek bude mít jistotu play off už kolo před koncem.

"Rozhodující byly dvě remízy se Schalke, protože tam kdybychom ztratili, tak by to bylo jako loni, kdy jsme jeli k poslednímu zápasu do Bernu bojovat o postup," řekl Brabec.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud