26. listopadu 2015 • 23:06

Vácha díky postupu v EL prožil úspěšný návrat po dlouhém zranění

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Náročnější návrat po tříměsíční pauze zaviněné zraněním si záložník Lukáš Vácha asi mohl těžko představit. Dnes v Evropské lize nastoupil na Letné proti Asterasu Tripolis a po výhře 1:0, která fotbalistům Sparty zajistila postup do play off, si vysloužil pochvalu od trenéra Zdeňka Ščasného.


"Jsem rád, že jsem mohl konečně naskočit. Hrozně jsem se na to těšil a možná je lepší do toho skočit rovnýma nohama než vymýšlet nějaké obstrukce okolo," řekl novinářům Vácha. "Jsem rád, že jsem to odehrál ve zdraví a vydržel jsem 90 minut, i když je pravda, že na konci jsem toho měl plný brejle," dodal.

Vácha se do sestavy dostal díky absencím vykartovaných Marka Matějovského a Petra Jiráčka. "Asi bychom to neriskovali, kdyby mohli nastoupit," řekl Ščasný. "Rozhodnutí jsem nechal na Lukášovi a klobouk dolů, jak to vyhodnotil. Z taktického pohledu byl vždycky tam, kde měl být," dodal.

"Trenér mi ale neříkal, že jsem z nouze ctnost. Fotbal jsem snad nezapomněl a šlo hlavně o to, abych vydržel fyzicky a nepouštěl se do žádných větších akcí," přidal s úsměvem Vácha. "Už jsem mohl naskočit v Liberci, ale se zápas pro nás nevyvíjel dobře a tak se trenér rozhodl jinak," uvedl.

"Musíme si ale přiznat, že to z mojí strany nebyla žádná hitparáda," řekl Vácha a dodal, že se nechce bavit jen o svém návratu. "Dneska jsme postoupili jako tým a myslím, že zaslouženě, přestože druhý poločas to nebyl oslňující fotbal," prohlásil.

"V prvním poločase to mohlo být ale tři nula a soupeř měl vlastně jen jedinou šanci, když dal v úvodu tyč. A to jsme ještě dohrávali v deseti," přidal Vácha, který prý druhý zápase ve skupině, ve kterém k postupu Sparty pomohla výhra Schalke nad APOEL Nikósie, nesledoval. "Nevěděl jsem, jak hrají. Až když to řekl hlasatel a začalo se slavit, tak jsem počítal s tím, že jsme tam," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud