27. listopadu 2015 • 01:12

Švejdík si po letech zahrál v záloze a mrzel ho gól v nastavení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Liberecký fotbalista Ondřej Švejdík si po letech opět zahrál v záloze. Obvyklý stoper v duelu Evropské ligy v Braze nahradil zraněné spoluhráče a kapitána Davida Pavelku, který do utkání kvůli problémům s bokem nemohl zasáhnout. Švejdík zvládl záskok dobře, ale po zápase byl zklamaný z porážky 1:2 gólem v nastaveném čase.


"Dozvěděl jsem se to těsně před zápasem. Člověk nemá čas nad tím přemýšlet, takže to je ve výsledku výhoda. Hrálo se mi dobře, nebyl jsem vůbec nervózní," řekl novinářům Švejdík, který naposledy hrál defenzivního záložníka ještě před svým odchodem do nizozemského Groningenu v roce 2006.

"Takže jsem si na tu dobu vzpomněl. Ale přece jen v té době to bylo trochu pomalejší, nehrál jsem Evropskou ligu. Zvykal jsem si. Přece jen převzetí míče je jiné, člověk nemá tolik času. Má kolem sebe víc hráčů, musí rychle pracovat s míčem. Myslím, že si na to potřebuju zvyknout," doplnil dvaatřicetiletý obránce, jenž v Liberci hostuje ze Sparty.

Hru na nezvyklém postu mu prý usnadnili i spoluhráči. "Šlo o to, abych se sehrál s Folpim (Folprechtem). Abych věděl, kde se mám pohybovat při bránění. Myslím, že jsem byl dobře koučovaný hráči zezadu. Těžké to bylo, ale obstojně jsme to zvládli," podotkl Švejdík.

Ve středu pole si vedl dobře, ale cítil rezervy. "Na můj vkus jsem se mohl dostat víc do hry. Některé situace jsem mohl řešit líp. To je otázka toho zvyku. Myslím, že to nebylo z mé strany ideální, David Pavelka to má samozřejmě lepší," prohlásil si úsměvem.

Mrzelo ho, že Liberec neudržel vedení 1:0. Ještě do poločasu Braga srovnala na 1:1 a v nastavení druhé půle otočila stav. "Myslím, že ten zápas dopadl tak, jak dohrávalo naše mužstvo. Bylo to takové torzo. Už hodně zraněných, hodně křečí. Je to škoda, že jsme neudrželi slibný výsledek. Nechci se vymlouvat na síly, ale nastoupili hráči, kteří dlouho dobu nehráli, nebo jsou po zranění. To se mohlo projevit," přemítal.

Remíza by ale Liberci nijak nepomohla, protože Marseille vyhrála nad Groningenem. Slovan se tak propadl ve skupině na třetí místo a potřebuje k postupu doma porazit v závěrečném duelu Marseille. Přitom kdyby v 96. minutě neinkasoval v zápase s Groningenem gól na 1:1, stačil by mu nyní bod. "Trošku mrzí dva ztracené body doma s Groningenem. Přece jen je asi jednodušší remizovat s Marseille než ji porazit," dodal Švejdík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud