27. listopadu 2015 • 19:31

Třinec doma přetlačil Spartu a ukončil její bodovou sérii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třinečtí hokejisté porazili v utkání 23. kola extraligy Spartu 4:2 a dosáhli tak druhého vítězství pod koučem René Muchou, který však poprvé vedl Oceláře jako definitivní nástupce Jiřího Kalouse. Dvěma góly k vítězství přispěl slovenský útočník Vladimír Dravecký. I když Sparta od stavu 0:3 mocně dotahovala, po sérii dvanácti zápasů vyšla bodově naprázdno. Třinec doma Spartu zdolal podeváté z posledních deseti pokusů.


Třinci těsně před utkáním vypadl lehce zraněný Irgl, ale i bez něj se domácím nástup vyvedl: Dravecký se po Klepišově vyhraném vhazování přesně po 180 sekundách bez přípravy opřel do puku z levého kruhu a prostřelil les těl před sebou.

Jinak ale měli hru ve své moci lépe bruslící Pražané. Před Hamerlíkem začalo přihořívat, ale Kumstát nebo Pech puk za jeho záda dostat nedokázali. Hosty v době kulminujícího tlaku zpražil druhým gólem Nosek, který si odvážně až ze zadních pozic najel před Pöpperleho a lehká teč gólmanovi propadla mezi rukou a tělem do branky.

"Dostali jsme rychlý gól, a i když jsme měli tlak, nic nám tam nepadlo. Pak jsme před koncem třetiny dostali druhý gól a Třinec byl trochu na koni," řekl sparťanský útočník Lukáš Pech.

Domácí si tentokrát na nepřízeň střeleckého štěstí nemohli stěžovat. Když Hrňova rána z úhlu vypadla přímo na brankoviště před Kopeckého, byl třinecký náskok ve 26. minutě už třígólový a do hostující branky šel místo Pöpperleho Lukáš.

Rozhodnuto však zdaleka nebylo. Ani inkasované góly Spartě nebraly chuť. Hamerlík se vyznamenal při Saboličově bekhendu, zblízka ho nepřekonal Klimek. Teprve ve 29. minutě ho parádní ranou do horního růžku znehybnil Pech a hosté dostali nový vítr do plachet. Už za tři minuty navíc rozložili domácí obranu Mikuš s Hamiltonem a znovu Pech do prázdné branky zakončil podruhé.

"Takticky jsme zápas zvládli až na výpadek ve druhé třetině. Tam jsme udělali individuální chyby a Sparta toho hned využila. Ale semkli jsme se a podržel nás brankář," uvedl Dravecký.

Sparta se pak mermomocí snažila docílit vyrovnání. Měla tlak, ale do vyložených šancí ji už Třinec nepouštěl. Rozuzlení přinesla 58. minuta: Kopecký si průnikem přes Emingera vynutil faul, Plíhal v přesilovce šikovnou zadovkou uvolnil Draveckého a ten snadno zavěsil. Sparťanská power play už neměla efekt.

"Ani za stavu 3:0 jsme nic nevzdávali. Povedlo se nám snížit a zápas byl otevřený, šance byly na obou stranách, my ty naše už neproměnili. Věděli jsme, že Třinec nemá pohodu, ale bohužel jsme toho nevyužili," dodal Pech.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud