27. listopadu 2015 • 21:04

Dravecký srazil Spartu dvěma góly a litoval výpadku v druhé části

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jakoby se jmenováním Reného Muchy definitivním koučem přišlo do tábora třineckých hokejistů uklidnění. Úřadující vicemistr se sebral v prestižním utkání se Spartou a vítězstvím 4:2 Pražanům přichystal po dvanácti kolech první prohru v normálním čase. Dvěma góly v tom byl nápomocný Vladimír Dravecký.


Jestli s Muchou vstoupilo do třinecké kabiny kýžené uklidnění, o tom Dravecký nechtěl spekulovat. "Myslím, že není důležité, kdo trénuje. Snažíme se dělat to, co nám říkají trenéři. Říká se, že když přijdou noví trenéři, přinesou nový impulz. Každý trenér má svoje věci a my respektujeme, co nám říkají, a snažíme se to dělat," řekl Dravecký o nástupci Jiřího Kalouse, kterému zlomil vaz debakl ve Vítkovicích.

Třinec si pod Muchou v pátém utkání připsal druhou výhru a osmý bod na konto. Výrazně tomu pomohl právě Dravecký, který otevřel i uzavřel gólový účet zápasu. "Těší mě, že jsem nějaké góly dal. Ale budu se opakovat, není důležité, kdo dá góly, ale ať vyhraje mužstvo. Po psychické stránce je vždy lepší, když dáte první gól. Klepiš výborně vyhrál buly, já se jen snažil vystřelit, nemířil jsem," řekl Dravecký o svém úvodním gólu ze třetí minuty.

Zato závěrečná trefa byla odměnou pro obecenstvo. Po Plíhalově zadovce v přesilové hře Dravecký puk jen zametl do prázdné branky. "Jednoduché. Dostal jsem to před prázdnou bránu," řekl Dravecký.

Třinec výkonem ještě neokouzlil, body vydřel. A i když vedl už 3:0, klepal se o ně do 58. minuty. "Bohužel ve druhé třetině jsme měli výpadek. Udělali jsme dvě individuální chyby. I já jsem jednou mohl nahodit puk ve středním pásmu, neudělal jsem to a byl z toho gól. Ale pak jsme se semkli a hlavně Peter (Hamerlík) podal vynikající výkon. Hodně šancí zničil," řekl Dravecký.

Až na zmíněný part v druhé části ho potěšil taktický výkon. "Celý týden jsme se na to utkání připravovali a věci, které jsme si říkali před zápasem, vyšly. Až na ten výpadek v druhé třetině. Ale v třetí třetině už jsme zase pokračovali v tom, co jsme hráli v první, a vyšlo to," dodal Dravecký.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud