28. listopadu 2015 • 12:35

Campbellová zaplavala ve finále dvoustovky rekord na 100 m kraul

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Australská plavkyně Cate Campbellová je novou světovou rekordmankou na trati 100 metrů volný způsob v krátkém bazénu. Jako první žena pokořila hranici 51 sekund, nové maximum má hodnotu 50,91 sekundy.


Třiadvacetiletá Campbellová se na domácím šampionátu v Sydney postarala o rekordní zápis v závodě, ve kterém nakonec skončila poslední. Nejrychlejší stovku v historii totiž předvedla ve finále na 200 metrů.

Když v polovině trati dohmátla a zkontrolovala si výkon, zajásala a pak pokračovala v závodě už jen volným tempem. "Bylo to docela zvláštní zaplavat světový rekord a pak skončit v závodě beznadějně poslední," řekla specialistka na sprinterské tratě.

O rekordní čas se pokusila poté, co jí těsně unikl ve finále stovky. "Je to můj první individuální rekord, tak tomu snad ani nemohu uvěřit," řekla Campbellová, jež už má ve sbírce zlaté medaile z mistrovství světa i olympijských her.

V čele historických tabulek vystřídala Campbellová o desetinu sekundy krajanku Libby Trickettovou, jež držela dosavadní rekord od roku 2009. V Sydney to byl druhý historický zápis ve dvou dnech. V pátek Mitchell Larkin zaplaval znakařskou dvoustovku za 1:45,63.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud