28. listopadu 2015 • 23:32

Jirásek první brankou v české lize obral o body Mladou Boleslav

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přes tři roky musel fotbalista Milan Jirásek čekat na to, až se od debutu v české lize bude moci radovat z gólu. Povedlo se mu to v 29. utkání, když na hřišti Mladé Boleslavi vystřelil Bohemians Praha 1905 cennou remízu 1:1.


V listopadu 2012 si právě v Mladé Boleslavi ještě jako hráč Sparty připsal ligový debut, o tři roky později na stejném stadionu slavil svůj první gól.

"Asi čtyři góly jsem dal na Slovensku na hostování, ale v české lize je to první trefa," řekl Jirásek po utkání novinářům. "Zrovna dnes si ze mě kluci dělali srandu, že jsem měl v poslední době hodně šancí, ale gól žádný. I mě už to docela štvalo a byl jsem na sebe naštvaný. Tak jsem rád, že mi to tam konečně spadlo a že nám to pomohlo k bodu," dodal.

Odchovanec Sparty, který má za sebou i působení v mládežnickém týmu Interu Milán, se prosadil ve 27. minutě. "Byl tam odražený míč a já se snažil trefit branku. Sedlo mi to a kolem hráče jsem to trefil na přední tyč. Mířil jsem, protože přede mnou byl hráč a brankář měl prostor na přední tyči," popsal.

Po vyrovnání Mladé Boleslavi mohl dokonce přidat druhý gól, ale přestřelil. "Hubínek mi dal krásný míč pod sebe, ale já to měl řešit pravačkou a nevytáčet se na levačku," mrzelo ho.

I tak se Bohemians stali po Spartě teprve druhým týmem, který si v této sezoně odvezl body ze hřiště Mladé Boleslavi. "Jsme rádi, že jsme potvrdili poslední výsledky. Věděli jsme, že to bude těžké, protože Boleslav je doma silná a má formu. Takže jsme rádi i za ten bod," řekl Jirásek.

Bod je pro předposlední Klokany o to cennější, že jejich největší soupeři v boji o záchranu Jihlava a Olomouc v tomto kole bodovali naplno. "Věděli jsme o tom, že Ostrava v závěru zahodila penaltu a s Jihlavou prohrála, taky jsme věděli, že to jde trochu proti nám a musíme také bodovat. Nakonec to dopadlo dobře a pořád se držíme v dosahu našich konkurentů," dodal třiadvacetiletý záložník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud