29. listopadu 2015 • 14:03

Kopic se těší na návrat do Jablonce a doufá v gól

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Většinu své ligové kariéry strávil fotbalista Jan Kopic v dresu Jablonce, v pondělí se však na Střelnici představí poprvé jako soupeř. Záložník Plzně nebude mít s bývalými spoluhráči slitování a věří, že Viktorii pomůže na severu Čech ke třem bodům.


"Těším se hodně. Hned jak se rozlosovala soutěž, tak jsem se koukal, kdy budeme hrát v Jablonci," řekl ČTK Kopic, který do Plzně přišel v létě po čtyřletém působení v severočeském celku. "Jen škoda, že to vyšlo zrovna na prosinec, kdy už bude velká zima. Lepší by to bylo za teplejšího počasí. Ale těším se hodně. Navíc na zimu už jsme si zvykli, teď byla velká i v Bělorusku," připomněl čtvrteční prohru 0:1 s Dinamem Minsk.

Na stadionu v Borisovu sice měla Plzeň převahu, ale nedostávala se do šancí. "Nehráli jsme špatně, měli jsme velkou převahu, ale jen jsme drželi míč. Chyběl tomu gól. Měli jsme jednu velkou šanci, ale nedali. A pak v závěru zbytečná penalta přinesla výhru Minsku. Musíme to do útoku zlepšit. Očekávám, že i s Jabloncem budeme víc držet míč, ale musíme si lépe poradit s jejich obranou fází," řekl Kopic.

Téměř přesně před rokem Plzeň vyhrála v Jablonci 2:1 a nakročila za titulem. Za Severočechy se trefil právě Kopic. "Vloni v Jablonci udělala Plzeň důležitý krok k zisku titulu, dala gól v nastaveném čase. Snad se to Viktorii podaří i se mnou v týmu, vyhrajeme a připíšeme si důležité body," prohlásil Kopic. "Mně se v dresu Jablonce proti Plzni vždy dařilo a dával jsem i góly. Teď jsem zvědavý, jestli to půjde i opačně. Doufám, že ano," dodal.

V týmu Jablonce má stále kamarády, nejvíce je v kontaktu s Vítem Benešem. "Občas si zavoláme a napíšeme. Ale žádné hecování neproběhlo. Každopádně to pro mě bude speciální zápas," připustil pětadvacetiletý odchovanec Jihlavy. "Na druhé straně se ale zas proti Plzni budou chtít vytáhnout Standa Tecl s Tomášem Wágnerem," jmenoval hráče, za které ho Plzeň v létě vyměnila.

Jablonci se v této sezoně nedaří. Doma dokonce vyhrál jediné utkání. "Nehraje špatně a nedá se říct, že by tam hráči v zápasech nemakali na sto procent. Hlavní problém byl určitě v tom, že nepostoupili do Evropské ligy. Nepřešli přes Ajax a tu deku si převedli i do začátku ligy. Snaží se, ale odešla jim ta lehkost. Nechytli začátek a už se to vezlo," míní Kopic, který za Jablonec odehrál 115 ligových zápasů.

V pondělí očekává vyrovnanou bitvu o body. "Poslední zápasy, co jsem viděl v televizi, tam návštěva nebyla vůbec dobrá, tak doufám, že dorazí návštěva důstojná takovému utkání. Byla by škoda, kdyby lidi nepřišli, protože očekávám kvalitní zápas," dodal Kopic.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud