29. listopadu 2015 • 19:08

Házenkářky vinou nepovedeného začátku vysoko podlehly Francii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Českým házenkářkám nevyšel závěrečný druhý zápas na přípravném turnaji čtyř zemí v Paříži. Po sobotní prohře o pět branek s Rumunskem dnes podlehly domácímu výběru 20:31 vinou nepovedeného začátku prvního poločasu a obsadily konečné třetí místo.


Před zápasem v Paříži uctily oba týmy minutou ticha oběti nedávných teroristických útoků ve francouzské metropoli. Svěřenkyně Jana Bašného následně proti pátému celku z posledního evropského šampionátu vůbec nezvládly vstup do utkání.

Inkasovaly prvních devět branek a od brzké ztráty 0:9 se celý zápas odvíjel. Češky se pak přece jen chytily a v dalším průběhu už hrály s vysokým favoritem vyrovnanější utkání. Druhý poločas prohrály jen o jeden gól.

"Prohrávat po třinácti minutách 0:9, to se jen tak často nevidí. Navíc jejich brankářka nás v úvodu utkání skutečně vychytala. Navíc do té chvíle nám v obraně nic nefungovalo, nebyli jsme agresivní," řekl v tiskové zprávě kouč Bašný.

"Musím přiznat, že naše hráčky se v úvodu tak trochu sesypaly. Od 20. minuty dál jsme vlastně remizovali, ale to se nepočítá. Aspoň je to pro nás poučení, na čem musíme pracovat. Takže podle dnešního utkání tak skoro na všem," doplnil.

Turnaj ve Francii byl pro reprezentantky přípravou na pokračování dobře nastartované kvalifikace mistrovství Evropy 2016. Češky vyhrály první dvě utkání skupiny doma s Itálií a na Ukrajině a v březnu se dvakrát střetnou se Srbskem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud