29. listopadu 2015 • 21:38

Benák: Hráli jsme týmově a výborně, jinak než naposledy doma

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
S trochou nadsázky jezdili v poslední době karlovarští hokejisté k bojům o extraligové body do Litvínova zcela zbytečně. Více než dva roky se vraceli domů s prázdnou. Poslední výhra, ale zároveň i bodový zisk ve vzájemných kláních před litvínovským publikem, se datovala z pohledu Energie k 9. březnu 2013, kdy si Západočeši odváželi těsnou výhru 4:3. Série neúspěchů se zastavila na čísle osm, dnes totiž vyhráli 4:1.


"Hráli jsme týmově a hráli jsme výborně," ocenil výkon svého týmu ostřílený karlovarský zadák Václav Benák. "Přistoupili jsme k tomu úplně jinak než k těm nepovedeným zápasům doma," porovnával Benák dnešní přesvědčivou výhru s předchozími dvěma porážkami před vlastním publikem s Olomoucí (1:2) a Vítkovicemi (1:3).

Výhra v přímém souboji o tabulkové dno by podle sedmatřicetiletého beka s reprezentačními zkušenostmi mohl Energii hodně pomoci. "Určitě je to pro nás vzpruha, že jsme pod námi Litvínov nechali. Pro nás je to moc dobře, je to zlaté po těch dvou domácích prohrách," uvedl Benák.

Za jeden z klíčových prvků považoval výkon brankáře Tomáše Závorky. "Zachytal parádně a na začátku nás v oslabeních podržel. Pak jsme odskočili o dva góly, sice jsme nechali Litvínov dostat do hry hned při prvním střídání ve třetí třetině, ale pořád jsme to měli výborně rozehrané a věřili, že tady urveme tři body. A povedlo se to," pochvaloval si Benák.

Sám přispěl k výhře dvěma body za asistenci a gól na 2:0 z 38. minuty, který se nakonec ukázal jako vítězný. "To byla ale věc spoluhráčů, kteří mě tam takhle uvolnili. A hlavně pak Rosti Marosze, jak mě skvěle našel. Já mu za to děkuju," vzkázal Benák, pro něhož šlo o teprve druhý gólový zápis v probíhajícím ročníku.

Až do jeho trefy bylo velmi dobře patrné, jak si Západočeši vážili těsného vedení, které nabyli ve 13. minutě. Poctivě ho bránili a nepouštěli Litvínov do šancí. "Měli jsme tak postavenou taktiku od trenérů. Hlavně sebrat tady body a tomu jsme podřídili všechno," řekl Benák.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud