29. listopadu 2015 • 22:27

Zkazil jsem to, litoval Rolinek neproměněné penalty na Spartě

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Neproměněné trestné střílení hodně mrzelo pardubického útočníka Tomáše Rolinka, který mohl změnit vývoj utkání hokejové extraligy na ledě Sparty a zabránit porážce 0:3. V úvodu třetí třetiny za stavu 0:1 byl mistr světa z roku 2010 v úniku faulován Tomášem Netíkem, ale při penaltě Jan Lukáš jeho střelecký pokus na lapačku vystihl.


"Hodně mě to mrzí, mohlo to být 1:1. Zápas mohl být jiný. Zkazil jsem to, bohužel. Myslel jsem, že Honza Lukáš udělá nějaký pohyb, ale on si mě vyloženě ustál. Já jsem byl předem rozhodnutý, co udělám, ale vyřešil jsem to špatně," mrzelo Rolinka.

Připustil ale, že vyrovnání by ani nebylo spravedlivé. Sparta zápasu kralovala a Dynamo přestřílela poměrem 41:17. "Soupeř byl jasně lepší, hraje se ale na góly. Hodně to beru na sebe," litoval Rolinek, že Pardubice nevyužily možnost ke smazání těsné ztráty.

Sparta předtím ve druhém dějství nevyužila řadu šancí ke zvýšení náskoku. "Soupeř byl všude o krok rychlejší, dravější, silnější a my jsme pořad jen čekali v tom boxu u nás ve třetině. Soupeř nás motal ve třetině, dělal si, co chtěl. Střílel, měl i velké šance a podržel nás brankář. My jsme kromě přesilovky ve druhé třetině soupeře neohrozili," prohlásil pětatřicetiletý útočník, který se v létě vrátil do Pardubic po dvouletém působení právě ve Spartě.

Pardubický gólman Brandon Maxwell si v posledních dvou zápasech venku připsal celkem 98 úspěšných zákroků, ale Dynamo stejně jako před týdnem v Liberci (1:2) vyšlo naprázdno. "My v něm máme velkou oporu. Drží nás, těžké zápasy dokáže chytat a dává nám šanci," komentoval Rolinek výkony čtyřiadvacetiletého amerického gólmana.

Pardubice po třetí prohře za sebou zůstávají jedenácté, ale jejich manko na první desítku se zvýšilo na sedm bodů. Cesta ke zlepšení podle Rolinka vede přes dobrou defenzivu a hru na brejky. "A potřebujeme, aby nás gólman držel. My nikoho nepřehrajeme, nepřestřílíme a nepřetlačíme," uvedl.

Duel se Spartou pro něj osobně byl výjimečný a ani napodruhé proti bývalým spoluhráčům nemohl slavit. V prvním vzájemném utkání Dynamo prohrálo doma 2:4. "Je to pro mě jiný zápas. Strávil jsem na Spartě dva roky a mám tam spoustu kamarádů. Její tým je výborný. Musím kluky ze Sparty pochválit," dodal Rolinek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud