30. listopadu 2015 • 20:56

Brankáře Liberce Koubka zklamal ve Zlíně týmový výkon

Autor:
Zklamání nad prohrou ve Zlíně po špatném výkonu neskrýval liberecký brankář Tomáš Koubek. Přitom právě on zachránil Liberec od ještě vyšší porážky, neboť chytil ještě minimálně dvě vyložené šance Zlína. A jako jediného z celého týmu jej vyzvedl po utkání i trenér Jindřich Trpišovský.


"Soupeř vyhrál zcela zaslouženě. My jsme si za celý zápas nevytvořili pořádnou brankovou šanci. Odvedli jsme hodně špatný výkon," nešetřil kritikou Koubek, který nechtěl dnešní výpadek svádět na náročný liberecký program posledních dnů.

"Na to se nemůžeme vymlouvat, nastoupili i hráči, kteří byli odpočatí. Nechali jsme soupeře hrát, dovolili jsme mu chodit do přečíslení. Ztráceli jsme snadno míče," uvedl brankář faktory, které vedly k prohře.

Při první brance Zlína opomenuli liberečtí zadáci zcela volného Koreše. "Centr šel přes celé trestné území. Koreš tam byl sám, dobře to hlavou trefil. Mokrý míč ještě sklouzl. Chytit jej nešlo," poznamenal Koubek.

Při druhé inkasované brance se snažil liberecký brankář zmenšit unikajícímu Poznarovi střelecký úhel. "Zlín založil hodně rychlý brejk dva na dva. Železník chytře míč potáhl po levé straně. Čekal jsem, že Poznar vystřelí o něco později. Střela šla přesně k tyči, nedosáhl jsem na ni," smutně přiznal Koubek.

Liberci se ve venkovních zápasech nedaří. Není bez zajímavosti, že body ztrácí na Moravě. Vyhrál na Slovácku 2:1, ale následně remizoval v Olomouci a Jihlavě a na závěr prohrál v Brně a dnes ve Zlíně.

"Dopoledne před zápasem jsme se se spoluhráči právě na toto téma bavili. A chtěli jsme dnes tuto moravskou nepříznivou bilanci ukončit. Jak to dopadlo, nemusím dodávat. Nyní musíme vše napravit ve čtvrtek v pohárové odvetě zde ve Zlíně. Zůstáváme v Luhačovicích, nevydařené utkání si musíme rozebrat. Zůstat v poháru je pro nás důležité," dodal Koubek.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud