30. listopadu 2015 • 21:31

Útočník Poznar nechce po výhře nad Libercem létat v oblacích

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nováčkovi ze Zlína se podařil po polovině ligové soutěže nečekaný výsledek. Tým odborníky odsouzený k sestupu nasbíral třiadvacet bodů a vyhoupl se na šesté místo v tabulce. Hodně k tomuto výsledku napomohla poslední vydařená série tří vítězství. V derby nad Slováckem, v Příbrami a dnes 2:0 proti Liberci.


"Stále se díváme v tabulce pod sebe dolů, nelétáme v oblacích," přiznal po utkání střelec druhého gólu Tomáš Poznar. "Využíváme toho, že se nám nyní daří. Body z poslední série jsou nesmírně cenné. Také proto, že týmy ze spodní části začaly také bodovat," dodal Poznar, který se netají cílem získat nějaký bodík ještě v posledním podzimním zápase v Jihlavě. Nebo ještě lepší ze zlínského pohledu by bylo natáhnout vítěznou sérii na čtyři utkání.

Právě Poznar společně s Lukášem Železníkem představují na hrotu útoku velkou ofenzivní sílu ligového nováčka. Dohromady nastříleli 12 gólů z celkových dvaceti branek celého týmu. Poznar dal 5 gólů, nejlepší klubový střelec Železník o dva více.

Po utkání Poznar přiznal, že se na výkonu libereckých fotbalistů projevila únava z náročného programu. "Bylo to vidět na tom, že nebyli u odražených míčů, které jsme sbírali my. Hlavně vzadu. Měli jsme dost šancí rozhodnout utkání už dříve. Ale musím konstatovat, že dnešní výkon naší obrany a zálohy byl fantazií," radoval se z výhry.

Se silami na tom v závěru sezony nejsou nejlépe ani zlínští fotbalisté. "Když si vezmeme Liberec, který má za sebou třicet zápasů, tak nemohu říci, že jsem unavený. Ale je pravda, že vyčerpání také pociťuji. Máme oproti Liberci mnohem užší kádr dvanácti nebo třinácti hráčů. Terény jsou nyní těžké, únava ve svalech je cítit. Dnes jsme si s tím poradili. Už ale hrajeme také na doraz," tvrdí Poznar, který vidí nadějně i čtvrteční pohárovou odvetu s Libercem.

"První zápas jsme prohráli. Ale těsně. Máme před sebou v odvetě výhodu domácího prostředí před našimi fanoušky. Zkusíme to, chceme vyhrát. I když to bude jiný zápas," je přesvědčen Poznar.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud