1. prosince 2015 • 15:26

V nominaci házenkářů na turnaj v Polsku chybí zraněný Jícha

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenéři české házenkářské reprezentace Jan Filip a Daniel Kubeš nominovali čtrnáct hráčů a jedenáct náhradníků pro přípravný vánoční turnaj čtyř zemí v Polsku 28. a 29. prosince. Ve výběru schází kapitán Filip Jícha, který kvůli zranění stydké kosti bude muset vynechat i lednový závěr první fáze kvalifikace mistrovství světa.


Vánoční pohár ve Vratislavi bude pro národní tým poslední turnajovou prověrkou před lednovou kvalifikací, kterou Češi uzavřou dvěma zápasy s Tureckem. Reprezentanti na začátku listopadu dvakrát porazili Belgii a zatím vedou tříčlennou skupinu. Do červnového play off o účast na světovém šampionátu postoupí pouze vítěz.

Český celek se na turnaji v Polsku nejprve 28. prosince utká s Íránem a o den později s jedním z druhé dvojice Polsko, Ukrajina.

"Rozhodli jsme se, že pozveme čtrnáct hráčů a další dva doplníme podle zdravotního stavu a podle toho, jak budeme potřebovat tým doplnit," uvedl v tiskové zprávě Filip.

"Chybět budou hráči, kteří nastoupí v klubech první a druhé německé bundesligy ještě v neděli 27. prosince. Jejich nominace by vzhledem k termínu turnaje zřejmě nepřinesla to, co bychom si představovali. Ti, co budou hrát v Německu o den dříve, pozvaní jsou," dodal trenér.

Vzhledem k absencím povolali s Kubešem hráče, kteří za reprezentaci delší dobu nenastoupili - brankáře Tomáše Mrkvu či Ladislava Bryknera. "Poprvé od lednového mistrovství světa také dáme prostor Michalu Kasalovi. A to vzhledem k tomu, že Filip Jícha ani Pavel Horák nebudou k dispozici na kvalifikaci," uvedl Filip k absencím dvou opor.

Účastníka lednového mistrovství světa v Kataru a poraženého finalistu asijské olympijské kvalifikace Írán považuje za vhodného soupeře především kvůli nadcházejícím zápasům kvalifikace s Tureckem. "Víme, že Íránci jsou trochu divočejší, ale individuálně velmi schopní. Půjde o novou zkušenost především směrem ke kvalifikaci proti Turkům," dodal Filip.

Nominace na turnaj v Polsku:

Brankáři: Martin Galia, Tomáš Mrkva,

spojky: Tomáš Babák, Ladislav Brykner, Michal Kasal, Vojtěch Petrovský, Jan Stehlík, Ondřej Zdráhala,

křídla: Jakub Hrstka, Miroslav Jurka, Milan Kotrč, Jan Sobol,

pivoti: Leoš Petrovský, Petr Šlachta.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud