1. prosince 2015 • 21:29

Brno díky dvěma gólům Dočekala porazilo Mladou Boleslav 3:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Komety Brno porazili v dohrávce 24. kola extraligy Mladou Boleslav 3:0. Dvěma góly se podílel na vítězství Martin Dočekal a dvě asistence si připsal Tomáš Svoboda. Gólman Martin Falter udržel poprvé v sezoně čisté konto. Brňané se posunuli v tabulce na osmé místo a z posledních sedmi zápasů na domácím ledě pošesté vyhráli. Naopak Mladá Boleslav ukončila v Brně sérii pěti vítězných zápasů, v nichž ztratila jen tři body.


Brňané se snažili od úvodních minut o aktivní útočný hokej. Záměr jim ale v první třetině příliš nevycházel, neboť Mladá Boleslav dobře bránila střední pásmo a po zisku kotouče těžila z rychlých protiútoků. V brance Komety za zraněného Čiliaka zaskočil Falter, který měl v první třetině hodně práce.

"Věděli jsme, že je protivník hodně aktivní a napadá dvěma až třemi hráči. Což se potvrdilo v brejkových situacích, které jsme nestačili pochytávat. Důležitým momentem byl nevyužitý nájezd soupeře, v důležitých momentech nás podržel brankář Falter," přiznal asistent brněnského trenéra Karel Beran.

Už v šesté minutě Hykovi při pokusu o blafák v posledním okamžiku utekl kotouč. "Puk se mi v poslední chvíli postavil na hranu a odskočil v okamžiku, kdy jsem měl před sebou volnou branku. Pokud bych dal gól, tak by možná mělo utkání zcela jiný vývoj," posteskl si mladoboleslavský útočník Tomáš Hyka.

O chvíli později neproměnil sólo Jarůšek a Falter chytil také nebezpečné střely Musila, Hyky a Bárty. "Dlouho jsem nechytal. Zápas předčil moje očekávání. Při první šanci jsem si říkal, že mě Hyka pěkně vykoupal. Reagoval jsem mu na náznak kličky do bekhendu a nechal odkrytou branku. Postupně jsem se dostal do zápasu," popsal svoje pocity brankář Falter.

V zakončení byli Brňané přesnější. V osmé minutě se podařilo po Čermákově přihrávce Káňovi protlačit kotouč za Rittichova záda. "Bohužel jsme neproměnili vyloženou šanci, kterou jsme měli. Naopak jsme inkasovali gól. Naši nejlepší třetinu jsme prohráli 0:1," litoval asistent mladoboleslavského kouče Marian Jelínek.

Ve druhé třetině už převzali režii zápasu do svých rukou domácí hokejisté. Větší agresivitou v osobních soubojích získali územní převahu. Ve 26. minutě vybojoval kotouč u hrazení Svoboda, po jehož přihrávce z prostoru za brankou pohotově vystřelil Dočekal a překvapil brankáře Ritticha.

Mladá Boleslav zápolila s přesností v koncovce a propásla ve druhé třetině i přesilovku pět na tři. Ke Kometě se přiklonilo i štěstí při třetí brance. Svoboda vyhrál v útočné třetině vhazování a Dočekalova střela mimo branku se od brusle Trončinského odrazila do branky hostů.

"Odehráli jsme smolné utkání. Výsledek neodpovídá tomu, co se odehrávalo na ledě. Mrzí mě, že jsme si v poslední třetině nevytvořili tlak, kterým bychom mohli zápas zdramatizovat," dodal Jelínek.

Snaha mladoboleslavských hokejistů o zvrat ztroskotala v poslední třetině na zbytečných vyloučeních. Pozorně hrající Kometa soupeři už nepovolila ani korekci výsledku.

Naopak střelec zápasu Dočekal měl ještě další dvě vyložení příležitosti ke zvýšení náskoku, na hattrick ale nedosáhl. "Měl jsem po Svobodově další pěkné nahrávce šanci dát třetí gól. Nemrzí mě, že se to nepovedlo. Jsem rád za tříbodové vítězství," uvedl Dočekal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud