1. prosince 2015 • 22:16

Falter se dostal po měsíci do branky Brna a vychytal nulu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejový brankář Martin Falter se při zranění Marka Čiliaka přesně o měsíci dostal do branky Komety Brno a v dnešní dohrávce 24. kola extraligy proti Mladé Boleslavi (3:0) se radoval z první nuly v sezoně. Zatímco při předešlém vystoupení na začátku listopadu při prohře v Karlových Varech 3:5 za stavu 1:3 ve 27. minutě střídal, dneska byl hrdinou zápasu.


"Měl jsem před utkáním smíšené pocity. Dlouho jsem nechytal. Taková je ale moje role. Do utkání jsem šel s tím, že se buď chytím a bude se dařit. Nebo to nepůjde. Naštěstí vyšlo to první," řekl po utkání Falter, který před čtyřmi dny oslavil dvaatřicáté narozeniny.

V této sezonu mu chybí herní praxe. V extralize se dostal do branky teprve počtvrté a jen dvakrát nastoupil do branky v prvoligové Třebíči. K prvnímu čistému kontu v sezoně mu pomohla i smůla mladoboleslavského útočníka Tomáše Hyky. Ten se na něj v úvodu po chybě brněnských obránců řítil sám, oklamal Faltra, ale v rozhodující chvíli mu utekl kotouč.

"Měl jsem štěstí. Jen jsem si řekl, že mě hodně vykoupal. Už jsem nemohl reagovat a jen jsem přihlížel, jak situace dopadne. Hyka udělal zpětnou kličku hodně rychle. Pro vývoj utkání to byl důležitý moment," přehrával si po utkání Falter jeden z důležitých okamžiků zápasu.

Postupně se brněnský brankář uklidnil. "Potřeboval jsem několik zákroků. V první třetině jsem si zachytal, soupeř nás překvapil dravostí i důrazem. Od druhé třetiny jsem už tolik práce neměl, dostali jsme hru pod kontrolu. Když je málo práce, tak je to pro brankáře horší. Důležité je, že jsme vyhráli. Doma se nám zatím daří," usmál se Falter.

Přiznal, že utkání předčilo jeho očekávání. Obavy měl z poslední třetiny, v kterých měla Kometa už v několika zápasech problémy. "Zbytečnými chybami jsme si v nich situaci zkomplikovali. Dostali jsme za minutu dva góly a byly nervy. Toho jsme se dnes naštěstí vyvarovali," dodal Falter.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud