7. února 2016 • 17:00

Nymburské basketbalistky si výhrou v Hradci zajistily druhé místo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Nymburské basketbalistky i podruhé v sezoně vyhrály nad úřadujícími vicemistryněmi ŽBL z Hradce Králové a definitivně si zajistily druhou příčku v tabulce základní části za neporaženými šampionkami z USK. Tentokrát Nymburk triumfoval 75:57. Jasné výhry se dočkaly i Karlovy Vary, které doma přehrály Ostravu 84:53.


Nymburk v tomto ligovém ročníku zatím nestačil jen na USK. Jinak všechny zápasy vyhrál a zvládl i náročný test v Hradci, kam přijel po čtvrtečním duelu v Evropském poháru na půdě Miskolce. Únavy soupeřek dokázal Hradec využít jen ve vyrovnané první půli, druhá už jasně patřila hostům.

Ještě na začátku poslední čtvrtiny měl Hradec naději na zvrat, jenže pak dovolil Nymburku šňůru 10:0, vedení hostů narostlo na 24 bodů a bylo rozhodnuto. Nejlepší střelkyní Nymburku byla Jessica Kusterová se 17 body, která podržela tým zejména v první půli. Za domácí se žádná z hráček nedostala na dvouciferný počet bodů.

Pro Nymburk to byla už třetí výhra nad Hradcem v sezoně, neboť na jeho hřišti uspěl už v přípravě. Do play off tak půjde z druhého místa a ve čtvrtfinále může narazit na aktuálně sedmé Karlovy Vary. Ty se přiblížily šesté Slavii, když doma jasně přehrály Ostravu. Znovu se o to zasloužila pivotka Julia Reisingerová, autorka 21 bodů a devíti doskoků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud