7. února 2016 • 17:20

Juventus vytvořil nový klubový rekord, první je stále Neapol

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Juventusu zvítězili ve 24. kole italské ligy na hřišti Frosinone 2:0 a čtrnáctou ligovou výhrou v řadě během jedné sezony vytvořili nový klubový rekord. První v tabulce je stále Neapol, která porazila Carpi 1:0. Naopak ztratily oba milánské kluby.


Juventus svou sérii začal na konci října v městském derby proti FC Turín, od té doby neztratil jediný bod. Ve Frosinone o vítězství rozhodl ve druhém poločase. Skóre otevřel v 73. minutě Juan Cuadrado po zpětné přihrávce Sandra, definitivní jistotu přidal "Staré dámě" Paulo Dybala v nastaveném čase.

Více než čtrnáct zápasů v řadě se podařilo vyhrát pouze Interu Milán v sezoně 2006/07, tehdy sérii dotáhl až na 17 vítězství za sebou.

Ligovým lídrem je však stále Neapol, která si po sedmé výhře v řadě drží před Juventusem dvoubodový náskok. O porážce Carpi rozhodl Gonzalo Higuaín, který v 69. minutě proměnil pokutový kop. Argentinský střelec v této sezoně Serie A nastřílel 24 branek, trefil se navíc v šesti posledních zápasech.

Po dobrém vstupu do sezony ztrácí Inter Milán, který vyhrál od začátku roku jen dvakrát a tuto bilanci nevylepšil ani ve Veroně. Blíže výhře byl dokonce poslední Hellas, který po hodině hry vedl 3:1. Inter ale zásluhou branek Icardiho a Perišiče zachránil alespoň remízu. V tabulce je Inter čtvrtý, AS Řím na něj po domácí výhře nad Sampdorií 2:1 ztrácí už jen bod. Svěřenci Luciana Spalettiho zvítězili potřetí v řadě.

Nedařilo se ani druhému milánskému klubu, AC doma pouze remizovalo 1:1 s Udine. "Rossonerri" alespoň stále drží sérii bez prohry, která trvá už šest zápasů. Naopak Udine stejný počet utkání nezvítězilo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud