7. února 2016 • 17:31

Mladá Boleslav má i po odchodu opor dál pohárové ambice

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože fotbalisté Mladé Boleslavi přišli v zimě o tři opory, na jejich ambicích se nic nezměnilo. Středočeský celek vstoupí do jarní části první ligy z třetího místa v tabulce a chce si zajistit účast v evropských pohárech.


"Cíl zůstává stejný. To by bylo smutné a alibistické, kdybychom říkali něco jiného. I když ať chceme nebo ne, odešli tři hráči ze základu. Bude nejen na těch nových hráčích, ale i na celém mužstvu, abychom se s tím dokázali vypořádat," řekl trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím na dnešní tiskové konferenci.

Středočeský celek opustili v zimě ofenzivní opory a dva reprezentanti Ondřej Zahustel s Jiřím Skalákem a také obránce Jan Bořil. "Beru to jako realitu. Odešlo poměrně dost gólů, to je bez pochyby. Teď bude na těch hráčích, co přišli, nebo tu už byli, aby se pokusili je nahradit. I když to bude těžké," uvedl Jarolím. "Věřím, že to nebude dlouho trvat a mužstvo si sedne. To je asi to nejobtížnější," dodal zkušený kouč.

"Víme, že odešli kvalitní hráči, góly. Vedení se snažilo přivést takové hráče, aby se kvalita vyrovnala. Musíme se sehrát a ukázat, že to nebylo jen o těch třech hráčích, že v Boleslavi jsou kvalitní hráči. Myslím, že navážeme na to, co jsme předváděli na podzim," dodal kapitán Lukáš Magera, který kvůli karetnímu trestu nebude hrát za týden v úvodním jarním kole proti svému bývalému klubu Ostravě.

Jako náhradu za odchody opor angažovala Mladá Boleslav Tomáše Přikryla, Jana Kalabišku, Lukáše Pauscheka, Pavla Čmovše a Ladislava Takácse. Dorazit by ještě mohl Adam Jánoš ze Sparty, jeho příchod ale zatím není dotažený. "Zatím se k tomu nechci nějak vyjadřovat, ještě to uzavřené není," podotkl Jarolím.

Očekává velký boj o pohárové příčky. Kartami chce výrazně míchat Slavia, která v zimě pod novými majiteli vydatně posilovala. "Slavia byla konkurent v boji o pohárové příčky i předtím, teď když takhle ten kádr ještě posílila, tak nepochybně. Stojí za ní nějaký kapitál, tak se do toho vrhli zhurta. Ale není to jen o Slavii, je to Jablonec, Liberec, další. Konkurence tam je," konstatoval Jarolím, který v minulosti dovedl Slavii k dvěma titulům a dosud jedinému postupu do základní skupiny Ligy mistrů.

Mladá Boleslav dala na podzim nejvíce branek z celé ligy (39), ale také hodně inkasovala (24). V zimní přípravě středočeský celek defenzivu vylepšil a dostal jen tři góly. Z osmi duelů sedmkrát vyhrál a jednou remizoval. "Zaměřujeme se na i na obranu. Někteří soupeři ale nebyli zase tak těžcí, tak možná je to i proto. Ale těch gólů bylo na podzim opravdu dost. Snažíme se dělat jak na obranné činnosti, tak i směrem dopředu," dodal Jarolím.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud