7. února 2016 • 23:02

Mohl bych dávat více gólů, řekl probuzený střelec Vlach

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté Zlína i počtvrté v sezoně porazili Chomutov a dvěma góly se na tom podílel útočník Roman Vlach. Šestadvacetiletý syn trenéra Beranů Rostislava Vlacha v této sezoně vstřelil ve 41 zápasech jen pět branek a z toho tři právě Pirátům.


"Nebude to týmem. Spíše mi chybí štěstí. Když se přikloní, mohl bych gólů dávat více. Hokej jsem hrát nezapomněl, ale hlavně je potřeba mít z toho radost," řekl Vlach, který pomohl ukončit sérii tří porážek Zlína, který předtím čtyřikrát za sebou naplno bodoval.

Proti Chomutovu, jenž si připsal už desátou porážku venku za sebou, se Zlín vrátil na vítěznou vlnu. "Chomutov nehrál špatně, ale my jsme podali skvělý týmový výkon po všech stránkách. Tlačili jsme se do branky a dali jsme góly," navázal Vlach.

V 18. minutě zvýšil na 2:0 a pak necelé tři minuty před koncem při power play Pirátů zamířil do prázdné branky. "Při té první brance beci vytáhli dobře z obraného pásma, podpořili útok a předali mi puk. Já jsem věděl, že musím pálit téměř okamžitě, pak už by nebyl prostor. Chtěl jsem to nad tu lapačku dát a vyšlo to," popsal po spolupráci s Jiřím Marušákem a Oldrichem Kotvanem.

Vlach byl rád, že mužstvo před reprezentační pauzou utnulo sérii proher. "Je to úleva. Báli jsme se, aby zase nepřišly nějaké zlé časy," podotkl Vlach a přestávku vítá. "Dáme se fyzicky do kupy před tou nejdůležitější části sezony, bude to boj."

Zlín na sedmém místě ztrácí osm kol před koncem základní části na šestku pro přímý postup do čtvrtfinále osm bodů. "Tabulka je velice našlapaná, bude rozhodovat každý bod. Ale nebudu lhát, pozorujeme ji, ovšem přeci jenom se radši stále díváme za sebe," dodal Vlach.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud