8. února 2016 • 09:27

Macujama porazil v rozstřelu Fowlera, ten porážku obrečel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Až čtvrtá přidaná jamka v rozstřelu rozhodla o vítězi golfového turnaje Phoenix Open ve Scottsdale, kterým se stal Japonec Hideki Macujama. V play off porazil Američana Rickieho Fowlera, jemuž se v neděli stala osudnou jamka číslo sedmnáct. Na ní poslal míček do vody jak ve čtvrtém kole, tak v rozstřelu.


Macujama získal druhý titul na PGA Tour a je teprve druhým japonským golfistou, který na prestižním americkém okruhu zvítězil víckrát. Tři prvenství má na kontě Šigeki Marujama.

"Na začátku týdne mi to vůbec nešlo a na vítězství jsem ani nepomyslel. Jsem rád, že se to povedlo," uvedl třiadvacetiletý Macujama, který poskočil ve světovém žebříčku o sedm míst na 12. příčku. Za triumf obdržel prémii 1,17 milionu dolarů. Také své první vítězství na PGA Tour předloni v americkém Dublinu vybojoval v rozstřelu.

Fowlerovi se po nezdaru draly do očí slzy. "Myslel jsem si, že vítězství je moje. Mám tu rodinu, přátele, dědu a neviděli mě vyhrát. Ale aspoň s nimi budu moc večer posedět," řekl čtvrtý hráč světa.

Dobře rozehraný turnaj nedokončil Alex Čejka. Český rodák s německým pasem byl v polovině soutěže třináctý, ale do třetího kola už nenastoupil kvůli potížím s krkem.

Turnaj překonal dva vlastní rekordy v návštěvnosti na golfu. Na sobotní třetí kolo dorazilo 201.003 diváků a celkově během celého týdne přišlo 618.365 fanoušků.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud