8. února 2016 • 16:31

Breznaník nebere Spartu jako zklamání, Dukla je pro něj výzva

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Přestože se záložník Michal Breznaník ve Spartě neprosadil a v zimě mu trenér Zdeněk Ščasný oznámil, že s ním nepočítá, angažmá na Letné jako zklamání nebere. Slovenský fotbalista se těší na novou výzvu v podobě jarního hostování na Dukle, která má i opci na přestup.


"Do Sparty přišel Šury (Josef Šural) a bylo tam moc hráčů na levou stranu a měl jsem nějaké zranění. Takže jsme se dohodli, že to ukončíme, a trenér řekl, že si mám hledat klub. Já s tím neváhal a hledal si nový klub," řekl Breznaník dnes v Praze novinářům.

Bývalý slovenský reprezentant zamířil do Sparty na jaře 2014, od té doby také hostoval v Liberci. Loni na podzim Breznaník zasáhl jen do tří ligových a celkově pěti soutěžních zápasů. "Neberu Spartu jako zklamání, beru spíš Duklu jako novou výzvu a možnost posunout se dál," prohlásil třicetiletý ofenzivní hráč.

Nabídka Dukly ho zaujala nejvíc. "Měl jsem i jiné možnosti, ale Dukla je zajímavý klub a myslím, že mají dobrý herní styl a bude mi to sedět. Je to takový rodinný klub, výborný kolektiv a zatím se tu cítím dobře. Doufám, že se bude vyhrávat a bude se to stupňovat," uvedl Breznaník.

Chápe, že jedenáctý celek tabulky si od něj hodně slibuje. "Určitě budou čekat, abych dával góly. Dostal jsem šanci, tak se jim to budu snažit oplatit a ukázat to na hřišti. Snad nezklamu trenéra ani nikoho v mužstvu," přál si bývalý fotbalista Podbrezové, Slovanu Bratislava nebo ruského Permu.

Hned při svém debutu za Duklu na soustředění v Turecku skóroval proti ukrajinskému Dniprodzeržinsku. "Byl to celkem těžký zápas, zvládli jsme to na 1:1, i když jsme mohli vyhrát. Určitě ten gól trošku pomůže na psychiku. Doufám, že to bude pokračovat v lize," konstatoval Breznaník.

V páteční prvoligové předehrávce by se měl na Julisce postavit svému někdejšímu zaměstnavateli Liberci. "Bude zajímavý zápas, ale už jsem proti nim hrál za Spartu, takže to není zas tolik specifické. Snad je porazíme. Kdybych dal gól, asi bych ho slavil," dodal Breznaník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud