9. února 2016 • 14:55

Univerzál Byfuglien má ve Winnipegu novou smlouvu do roku 2021

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Ofenzivně laděný hokejový obránce Dustin Byfuglien prodloužil angažmá ve Winnipegu. S vedením Jets podepsal nový lukrativní kontrakt na dalších pět let s celkovým příjmem 38 milionů dolarů. Třicetiletý bek, který během kariéry nastupoval rovněž v útoku, se tak s koncem června nestane nechráněným volným hráčem.


Byfuglienův plat v tomto ročníku činí šest milionů dolarů, následně vstoupí v platnost nový kontrakt, jenž mu zajistí v průměru 7,6 milionu za sezonu. Trojnásobný účastník Utkání hvězd, jehož navíc o čtvrtou účast připravilo v roce 2012 zranění, působí v organizaci od roku 2010, kdy přišel z Chicaga jako čerstvý vítěz Stanley Cupu. Zažil tak ještě rok v Atlantě před stěhováním týmu do Kanady.

Od té doby se tým loni poprvé dostal do play off a Byfuglien věří, že klub míří správným směrem. I proto se rozhodl zůstat. "Máme tu opravdu dobrou partu kluků. Jsem s nimi už nějaký čas a vidím, jak se zlepšují. Stanley Cup nelze vyhrát přes noc, je to určitý proces," řekl Byfuglien, jehož spoluhráčem je i český reprezentační gólman Ondřej Pavelec.

Až 245. hráč pořadí draftu 2003, kdy si ho vybralo právě Chicago, odehrál v aktuální sezoně 52 zápasů a připsal si 32 bodů za 15 branek a 17 asistencí. To z něho dělá čtvrtého nejproduktivnějšího hráče týmu a stejnou pozici zaujímá s 15 zásahy i mezi obránci celé soutěže. Celkem odehrál za kariéru v NHL 649 zápasů a na kontě má 376 bodů (148+228). Ve 43 duelech play off přidal 26 bodů díky 14 gólům a 12 nahrávkám.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud