9. února 2016 • 15:31

Mourinho je připraven opět trénovat, návrat do Španělska vyloučil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Trenér José Mourinho je po prosincovém odvolání od fotbalistů Chelsea připraven na další angažmá. Portugalský kouč naznačil, že by rád zůstal v Anglii. Naopak vyloučil návrat do Španělska, kde mu chyběla dostatečná konkurence.


"Trénuji šestnáct let a přestal jsem jen v roce 2007, kdy jsem poprvé odešel z Chelsea. Tohle je teprve druhá několikaměsíční pauza. Není to tedy žádné velké drama a určitě budu brzo zpátky. Jako profesionál jsem připraven posunout se dál," řekl Mourinho v rozhovoru pro televizi Sky Sports.

"Momentálně jsem nezaměstnaný. Nevím, kam mě vítr zavane, protože ve fotbale nikdy nevíte. Ale jsem si jistý, že s rodinou budeme mít domov v Londýně," uvedl třiapadesátiletý trenér, o kterém se nejvíce spekuluje jako o nástupci Louise van Gaala v Manchesteru United.

Mourinho odmítl návrat do Španělska, kde v letech 2010 až 2013 vedl Real Madrid. Ten o zkušeného kouče údajně stál před lednovým jmenováním Zinédinea Zidanea. "Vždycky říkám, že potřebuji konkurenci a musím ji mít i každý týden ve Španělsku. Byl jsem v úžasném klubu, ale hráli jsme jen čtyři utkání v roce: Barcelona - Real Madrid, Real Madrid - Barcelona. Po těchto zápasech jsme vyhrávali 4:0, 5:0, 4:1 nebo 6:1," řekl Mourinho.

Španělská soutěž je podle něj pouze záležitostí dvou gigantů Barcelony a Realu. "Bylo těžké vyhrát ligu, protože jste soupeřili s týmem, který také jenom vítězil. Takže jednou jsem se stal španělským mistrem se sto body, a pak mi na titul nestačilo ani 91 bodů," prohlásil. "V Anglii můžete vyhrát ligu se 75 body, možná vám stačí i méně. Musím mít konkurenci," dodal Mourinho.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud